TRAIAN BĂSESCU, apel către PONTA ŞI ANTONESCU: “Daţi dovadă de responsabilitate!”

Răzvan Scarlat   
în Nicio categorie
13/02/2014, 08:22
TRAIAN BĂSESCU, apel către PONTA ŞI ANTONESCU: “Daţi dovadă de responsabilitate!”

Preşedintele Traian Băsescu lansează un apel către liderii USL să găsească de îndată o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică, menţionînd că s-a creat un climat de instabilitate menit să afecteze credibilitatea ţării, instituţiile şi cetăţenii.

“Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, lansează un apel către liderii Uniunii Social-Liberale (USL) să găsească de îndată o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică. România are nevoie de stabilitate şi de un guvern pe deplin funcţional, care să poată gestiona în mod eficient problemele ţării şi să asigure o bună guvernare”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei, preluat de realitatea.net.

“Disfuncţionalităţile apărute în alianţa de guvernare după anunţul privind demisia mai multor miniştri liberali, precum şi intenţia exprimată de prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, de a schimba structura actuală a Guvernului au creat un climat de instabilitatea menită să afecteze, deopotrivă, credibilitatea ţării, instituţiile publice, mediul de afaceri şi cetăţenii. Domnul preşedinte Traian Băsescu roagă liderii USL să dea dovadă de responsabilitate”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a fost întrebat, miercuri, dacă el crede că se va rupe USL, în contextul neînţelegerilor dintre PSD şi PNL privind restructurarea Guvernului, el arătînd că speră ca USL să nu se rupă, dar că nu se mai poate continua “foarte mult” aşa.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că USL funcţionează în Parlament, respectiv în plen şi în comisii, nefiind înregistrate sincope, el arătând că plenul comun pentru votarea Guvernului restructurat va fi convocat când va exista consens în USL pe această temă.

 

 

Închide ×