ADVERTISEMENT
News

Traian Băsescu, atac devastator la adresa lui Raed Arafat! „Stăpânul salvărilor roșii”

Autor: Alexandru Năstase | 19.11.2020 | 09:08
Traian Băsescu, atac devastator la adresa lui Raed Arafat! „Stăpânul salvărilor roșii”
Gafă de proporții a lui Traian Băsescu la ieșirea de la vot! Ce a spus în direct la TV. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Fostul președinte al României, Traian Băsescu nu a ezitat o clipă și a lansat un atac devastator la adresa lui Raed Arafat! Șeful Executivului, Ludovic Orban a fost și el o țintă a europarlamentarului. Băsescu i-a acuzat pe cei doi în termeni duri. 

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta a scris pe o rețea de socializare că atunci când el a propus o reformare a sistemului santiar, în 2012, printre cei care s-au opus cu vehemență au fost chiar Ludovic Orban și Raed Arafat.

„Ianuarie – februarie 2012. PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate.

Traian Băsescu, serie de acuze la adresa lui Raed Arafat!

Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderatori de la televiziuni care azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului (ce zici dom Ciutacu ?).

ADVERTISEMENT

Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar.

Mâine, voi posta pe blogul meu băsescu.ro dar şi aici pe fb, un proiect al legii sănătăţii. Sper să-l citească şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Nu este pentru prima oară când fostul președinte l-a acuzat în termeni duri pe Raed Arafat. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a reacţionat în urmă cu doar câteva zile, pe pagina de Facebook, în urma unor alte acuze făcute de Băsescu.

ADVERTISEMENT

Aceștia au transmis că fostul șef de stat dezinformează populaţia prin prezentarea unui fake news legat de cazul Timişoara. “La nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) nu s-a solicitat ajutorul în vederea găsirii unui/unor locuri la ATI, în aria Timişoarei şi nici nu a existat o informare în acest sens”, arată DSU.

Sursa citată susţine că lipsa de personal medical din această perioadă este consecinţa tăierilor de salarii din acest sector din timpul guvernării lui Traian Băsescu, ceea ce a dus la un exod al medicilor specialişti.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu susţinea că ISU, structură militarizată, are ca obiectiv fundamental ”eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă”, lucru care în pandemia de Covid-19, ca şi în alte situaţii, s-a dovedit că nu poate face sub coordonarea lui Raed Arafat.

”Domnule doctor Arafat, nu-ţi vreau răul! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, i se mai spune ISU. Este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activităţii eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă.

ADVERTISEMENT

În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI şi mijloacele de transport destinate bolnavilor aflaţi în situaţie critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme.

Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la performanţa de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur şi simplu la uciderea a şase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea”, a mai scris pe Facebook, Traian Băsescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!