News

Traian Băsescu, atac dur asupra lui Kovesi. Nici Frans Timmermans nu a fost iertat! Declarație șoc a fostului președinte al României

16.06.2020 | 21:59
Traian Basescu atac dur asupra lui Kovesi Nici Frans Timmermans nu a fost iertat Declaratie soc a fostului presedinte al Romaniei
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a avut o ieşire dură la adresa lui Kovesi și a lui Frans Timmermans: “Operațiunea a eșuat, pionul principal a fost extras și pus la adăpost”.

Traian Băsescu a susţinut un discurs în Parlamentul European în care a cerut făcut apel la uniformizarea definiţiei conflictului de interese în Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Fostul preşedinte îi atacă dur pe Laura Codruţa Kovesi și pe Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, pentru ceea ce a însemnat campania anticorupţie din România și acuză conducerea UE de tăinuire a corupţiei din alte ţări.

Traian Băsescu iese la atac. Ce le reproșează lui Kovesi și Timmermans

“Conflictul de interese! Este o infracţiune de serviciu pe care Codul Penal o sancţionează cu închisoare de la 1 la 5 ani și interzicerea unor drepturi civile.

ADVERTISEMENT

În România, zeci de primari, consilieri locali, parlamentari, miniștri în funcţie sau foști miniștri sau conducători de campanii electorale, au trecut prin arest preventiv, prin ani lungi de judecată încheiaţi cu condamnări în numele “conflictului de interese”.

Niciodată Bruxellul nu era mulţumit, nici de numărul de condamnări şi nici de anii de închisoare. Olandezul Frans Timmermans şi Procurorul Şef Koveşi, deveniţi legende Europene anticorupţie presau sistemul să furnizeze dosare şi arestări. Cei doi livrau zilnic dosare, multe din ele contrafăcute, la fabricile de înscenări de la Ploieşti, Braşov, Oradea, Constanţa, Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Fără acces la Schengen, fără credibilitate, dar cu două grupări în Parlamentul European a căror singură preocupare era să-şi denigreze ţara. România se scufunda în mocirla unei ţări fără relevanţă în interiorul UE, chiar dacă era a şaptea ţară ca mărime din 28.

În 2018 au apărut două rapoarte cu efecte zdrobitoare:

Unul se numeşte “Fraudarea TVA” din care aflăm că la nivelul UE, crima organizată fură din TVA aproximativ 170 MILIARDE EURO anual, prin crearea unui “carusel al fraudei”. O astfel de maşinărie de furat bani n-ar fi putut funcţiona fără îngăduinţa unor înalţi funcţionari.

ADVERTISEMENT

Mai aflăm că pe piaţa se vând anual ţigări netimbrate în valoare de aproximativ 10 miliarde Euro.

Şi pentru ca lucrurile să fie rotunde, aflăm că anual, din fondurile europene se fură cca 350 – 450 milioane euro, campionii fiind oameni dintr-un stat fondator.

Un asemenea nivel de fraudare n-ar fi putut funcţiona fără ca oameni importanţi să se afle într-un grav conflict de interese.

Este motivul pentru care, în Plenul Parlamentului European am cerut uniformizarea definiţiei conflictului de interese.

P.S. – în afara acestui raport bine ferecat în sertarul lui Frans Timmermans, mai stă raportul cu privire la corupția din interiorul Uniunii Europene. Cu aceste două rapoarte este greu să mai susții că singura țară coruptă este România. Operațiunea a eșuat, pionul principal a fost extras și pus la adăpost, iar Timmermans nu mai vorbește de corupție”, scrie Băsescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT