News

Traian Băsescu, atac dur la Kelemen Hunor. Liderul UDMR, acuzat de minciună

25.05.2019 | 10:39
Traian Basescu atac dur la Kelemen Hunor Liderul UDMR acuzat de minciuna

Aflat la ultima campanie electorală din cariera sa politică, Traian Băsescu forțează intrarea în Parlamentul European, cu Partidul Mișcarea Populară. Astfel, fostul președinte al României aruncă în luptă toate armele, lansând atacuri dure la adresa contracandidaților săi.

Kelemen Hunor, criticat în termeni duri de Traian Băsescu

Kelemen Hunor este politicianul vizat de cel mai recent atac al lui Traian Băsescu. Fostul șef de stat îl acuză pe liderul UDMR că a mințit în momentul în care a afirmat că partidul său l-a susținut în cele două candidaturi la președinția României.

Kelemen Hunor minte. În 2004, UDMR l-a sprijinit pe Năstase, iar, în 2009, pe Geoană. Mai mult, şi la cele două referendumuri de suspendare, din 2007 şi 2012, UDMR a fost aliat cu PSD, PNL şi România Mare, pledând pentru suspendare. Eu am fost însă sprijinit de fiecare dată de maghiarii din Harghita şi Covasna, împotriva alianţelor şi recomandărilor publice făcute de UDMR. Deci Hunor trebuie să afle că eu am o relaţie foarte bună, bazată pe respect şi corectitudine, cu maghiarii din HARCOV şi foarte proastă cu conducerea UDMR, din cauza subordonării interesate a liderilor Uniunii către Budapesta” , a declarat Traian Băsescu, într-un interviu acordat pentru Știripesurse.ro.

Kelemen Hunor, liderul UDMR. Sursa foto:hepta.ro
Kelemen Hunor, liderul UDMR. Sursa foto:hepta.ro

Obiectivul lui Traian Băsescu în Parlamentul European

Totodată, Traian Băsescu a vorbit și despre obiectivul personal pe care și l-a propus pentru Parlamentul European, în cazul în care se va număra printre cei ce vor reprezenta țara noastră la Bruxelles, în următorii cinci ani.

Lista obiectivelor mele este lungă, dar voi avea câteva urgenţe, şi anume : rezolvarea problemelor care îi dezavantajează pe transportatorii români, soluţii de echilibrare a subvenţiilor pentru fermierii români, lansarea discuţiilor între Comisia Dunării şi Comisia Rinului pentru unificarea regulilor de navigaţie şi a condiţiilor tehnice ale navelor pentru a putea valorifica transportul ecologic pe ape interioare, între Marea Nordului şi Marea Neagră, lansarea în dezbatere a proiectului de relansare a Uniunii Europene privind accelerarea proceselor de integrare, creând astfel perspectiva realizării federalizării Uniunii Europene ca singură soluţie să facem faţă procesului de globalizare etc, etc. , a precizat fostul președinte al României.