News

Traian Băsescu, reacție după atentatul de la Kabul: „Când bârfiți SIE, să știți că îi bârfiți și pe oamenii aceștia”

Autor: Eduard Nicolae Popa | 04.09.2019 | 15:31
Traian Băsescu, reacție după atentatul de la Kabul: „Când bârfiți SIE, să știți că îi bârfiți și pe oamenii aceștia”
Traian Băsescu a vorbit despre atentatul din Kabul în care a murit un funcționar de la Ambasada României *foto: time.com

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre atentatul care a avut loc în capitala Afganistanului, Kabul, în urma căruia a murit și o persoană din cadrul Ambasadei României. Este vorba despre un angajat care făcea parte din structura de securitate a misiunii diplomatice, iar Băsescu cere ca cel care l-a urmat, Klaus Iohannis, să îi aducă un tribut acestuia în conferința de presă pe care o va ține miercuri, de la ora 17:00.

Traian Băsescu, despre atentatul de la Kabul

Traian Băsescu a vorbit despre explozia care a vut loc în seara de luni spre marți la Kabul și care a ucis un om din personalul Ambasadei României:

„În primul rând, președintele ar trebui să vorbească despre Kabul. Este un lucru foarte grav care s-a petrecut acolo, o ambasadă atacată. Au fost oamenii de la securitate… Când bârfiți SIE, să știți că îi bârfiți și pe oamenii aceștia care au murit apărând ambasada. Deci oamenii aceștia de la securitate, care sunt ofițeri SIE, merită să fie pomeniți de președinte astăzi”, a afirmat fostul președinte al României, într-o intervenție telefonică la B1 Tv.

Traian Băsescu a vorbit despre atentatul din Kabul în care a murit un funcționar de la Ambasada României
Traian Băsescu a vorbit despre atentatul din Kabul în care a murit un funcționar de la Ambasada României *foto: b1.ro

Ce s-a întâmplat la Ambasada României din Kabul

Reamintim că un reprezentat al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit iar altul a fost rănit grav în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, într-un atac terorist care a avut loc în „Green Village”, cartier în care se află sediile mai multor ambasade și ONG-uri.

Ministrul afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a susținut că atacul terorist ar fi vizat Ambasada României și că a fost vorba de un asalt susținut timp de mai multe ore. Informația a fost însă negată de către corespondentul de război, Adelin Petrișor, care a spus că este o exagerare și că vizate au fost sediile prezente în Kabul, nu doar cel al ambasadei țării noastre.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!