News

Traian Băsescu avertizează Occidentul: ”Bătăușul de la Kremlin trebuie oprit / Următoarea țintă a lui Putin poate fi o țară NATO”

Traian Băsescu a lansat un avertisment sever la adresa Occidentului. Fostul președinte spune că ”bătăușul de la Kremlin trebuie oprit”, altfel, ”următoarea țintă a lui Putin poate fi o țară NATO”.
25.02.2022 | 17:46
Traian Basescu avertizeaza Occidentul Batausul de la Kremlin trebuie oprit  Urmatoarea tinta a lui Putin poate fi o tara NATO
Traian Băsescu, apel către Occident după ce Vladimir Putin a declanșat atacul în Ucraina. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

SUA și aliații săi NATO / UE au anunțat mai multe sancțiuni față de Federația Rusă după ce Moscova a declanșat invazia asupra Ucrainei.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu este însă impresionat de pedeapsa pe care Occidentul i-a aplicat-o lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu, apel către Occident după ce Vladimir Putin a declanșat atacul în Ucraina

În opinia actualului europarlamentar, liderul de la Kremlin ar trebuie să primească sancțiunea supremă din punct de vedere financiar: Rusia să fie scoasă din sistemul SWIFT.

”Bătăușul de la Kremlin trebuie oprit! O rușine fără margini.

În timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă din vânzarea ţiţeiului şi a gazelor naturale, alimentând maşinăria de război a lui Putin”, scrie, pe Facebook, fostul șef de stat.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu acuză dur Occidentul și politicienii din Vest de faptul că sunt mai interesați de partea financiară decât de suferințele oamenilor din Ucraina.

”Imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor”, mai spune Băsescu.

ADVERTISEMENT

Băsescu avertizează că un nou compromis ar putea transforma țările NATO ca ținte pentru Putin

Băsescu admite că pedepsirea drastică a Rusiei ne poate costa pe toți. Pe de altă parte, în caz contrar, ”să nu ne mire dacă următoare ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE”, spune acesta.

”Sigur că o astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi, dar este singura care nu ar însemna un nou compromis cu Rusia lui Putin. S-ar putea să ne fie ceva mai frig în case, dar acum ucrainenii mor.

ADVERTISEMENT

Dacă după compromisurile în favoarea Rusiei legat de R.Moldova (Transnistria), de Georgia (Aphazia şi Osetia de Sud), de Ucraina (Crimeea şi Dombas) va urma un nou compromise şi după invadarea Ucrainei, atunci să nu ne mire dacă următoare ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE.

ADVERTISEMENT

Şi atunci, marile cancelarii europene vor spune din nou “business as usual” pentru că va fi o ţară de la frontiera de Est a NATO şi UE.

Ce păcat că nimeni nu-şi mai aminteşte Conferinţa de la Munchen din 1938, iar Germania si Italia sunt primele care trebuie să-și amintească”, mai adaugă politicianul.