ADVERTISEMENT
News

Traian Băsescu, avertizări după moartea lui Emi Pian, liderul Clanului Duduieni: „O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă”

Autor: Mioara Ciuta | 05.08.2020 | 10:54
Traian Băsescu, avertizări după moartea lui Emi Pian, liderul Clanului Duduieni: „O să ajungem să ne fie frică să mergem pe stradă”
Traian Băsescu. Sursa foto: hepta.ro

Traian Băsescu a făcut declarații pe marginea subiectului care a luat cu asalt internetul, pe 4 august 2020, anume moartea lui Emi Pian, liderul Clanului Duduieni.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României a mărturisit că situația este scăpată de sub control și că interlopii câștigă teren în fiecare zi, iar Statul nu face nimic pentru ca acest lucru să fie stopat.

Politicianul consideră că interlopii fac legea în România pentru că au fost lăsați să acționeze.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu: interlopii fac lucruri mult mai ticăloase

Emi Pian a murit, pe 4 august, după ce a fost înjunghiat de Ciprian Napy, un alt interlop periculos. Tragedia s-a produs în zona Bucureștii Noi, unde cei doi se aflau la un joc de barbut. De altfel, și criminalul se află în stare gravă la spital, după ce fratele lui Emi Pian l-a hăcuit pe atacator.

Traian Băsescu susține că lupta este departe de a se încheia, iar vinovat ar fi Statul, în opinia fostului președinte, care nu reușește să aducă liniștea și pacea pe străzile din România, conduse de interlopi în toate zonele țării.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României susține că interlopii se ocupă ce ilegalități care pun în pericol siguranța cetățenilor.

„ Că s-or omorî între ei, s-or omorî între ei, dar fac lucruri mult mai ticăloase: își împart țara, își împart orașele, își împart zonele de acțiune a grupărilor, pentru că oamenii ăștia nu sunt în câmpul muncii și trăiesc într-un lux exorbitant. Traficul de mașini continuă să-l facă, că de asta și-au lăsat parte din bandă pe unde au fost până acum, traficul de carne vie merge înainte fără probleme, traficul de droguri funcționează, taxele de protecție le impun acuma. Vedeți ce au pățit chiar maneliștii, cărora le iau banii sau le dijmuiesc sumele pe care le încasează. Asta înseamnă că statul trebuie să se ranforseze foarte rapid pe zona asta. Degeaba-mi spune domnul chestor Despescu că substituie DGIPI cu o unitate specială pe care a înființat-o acum un an și jumătate – doi ani. DGIPI era o structură care era infiltrată peste tot. După protocoale, SRI s-a retras din supravegherea grupărilor de crimă organizată.”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

ADVERTISEMENT

Poliția, implicată în moartea lui Emi Pian

În urmă cu câțiva ani, s-a înființat un departament specializat pentru destructurarea clanurilor interlope din România. Serviciul Grupări Infracționale Violente, condus de comisarul Andrei Marius, nu se implică în activitățile conduse de Clanul Pian și respectiv Clanul Duduienilor, care a băgat teroare în populație. Acest departament este cel care ar fi trebuit să împiedice infracționalitatea la nivel înalt, crimele, jocurile ilegale, șantajul și luptele de stradă pe care interlopii le au cu oamenii de rând sau chiar între ei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!