News

Traian Băsescu, cel mai dur atac la Teodor Meleșcanu: ”Batjocorește românii din Diaspora. Demisia!”

26.05.2019 | 20:32
Traian Basescu cel mai dur atac la Teodor Melescanu Batjocoreste romanii din Diaspora Demisia

Traian Băsescu, fostul președinte al României, îl atacă pe ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu referitor la situația românilor din Diaspora care stau la cozi imense ore în șir pentru a vota.

Liderul PMP, atac dur la adresa lui Meleșcanu

Liderul PMP, Traian Băsescu, a scris pe pagina personală de Facebook un mesaj în care îl atacă pe ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu. Fostul președinte spune despre Meleșcanu că nu este decât un alt birocrat care își bate joc de românii din Diaspora, care stau ore în șir la rând pentru a-și depune votul la alegerile europarlamentare.

Totodată, Traian Băsescu cere demisia ministrului. „Demisia Meleşcanu ! Toată campania am evitat să folosesc expresii tari, dar acum nu am nici o ezitare să spun că ministrul de externe al României, domnul Teodor Meleşcanu nu este nimic altceva decât un birocrat TICĂLOS care batjocoreşte cu bună ştiinţă românii din diaspora, condamnaţi la umilinţă pentru a-şi putea exercita dreptul la vot”, a scris acesta pe Facebook. ,,Este acelaşi ministru de externe care a batjocorit diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, a văzut ce înseamnă proastă distribuire a secţiilor de votare, iar azi este evident că a organizat deliberat aceeaşi bătaie de joc la adresa românilor care muncesc în străinătate. Demisia Meleşcanu!”, a completat fostul președinte.

Teodor Meleșcanu a ținut să le mulțumească românilor care au ieșit în număr așa mare la vot. ,,Vă mulțumesc tuturor celor din afara granițelor care au fost la vot, într-adevăr, la unele dintre ele cu așteptări destul de lungi. În mod evident dublarea secțiilor de votare nu a fost suficientă în condițiile unei participări care a depășit orice așteptări! Este clară necesitatea de a schimbă sistemul de vot! Ambasadele și consulatele nu vor putea face față cu sediile și implicit cu personalul existent, pentru a evită dificultățile în zonele cu o populație densă. Prelungirea programului ar fi o soluție dacă în mod legal este posibilă! Oricum pentru punctele cu mare aglomerare, va asigur că toți cei care se găsesc în clădire sau în curtea secțiilor de vot, vor putea vota astfel încât să-și poată exprimă opțiunile electorale!”, a scris acesta pe pagina personală de Facebook. 

Teodor Meleșcanu le mulțumește românilor care au ieșit la vot
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, le mulțumește românilor că au ieșit în număr așa mare la vot
Sursa foto: facebook.com

PMP nu a ieșit din cursa electorală

Referitor la știrile care au apărut legat de alegerile europarlamentare, Traian Băsescu , a scris tot pe pagina de Facebook că PMP este în continuare în cursa electorală și că, știrile pe această temă sunt false.

”De mai bine de trei ore de la un partid disperat se distribuie informaţia falsă că PMP nu trece pragul şi recomandă să se dea un vot util altui partid.Vă asigur că la ora scrierii acestui mesaj PMP are un scor care reprezintă atingerea obiectivului propus pentru aceste alegeri şi orice vot pentru PMP până la închiderea urnelor CONTEAZĂ..Vă rog să mergeţi la vot iar cei care v-aţi propus să votaţi PMP, nu vă schimbaţi intenţia în baza informaţiilor false distribuite de un partid disperat .Vă mulţumesc.”, a ținut să precizeze liderul PMP, în urmă cu o oră.

Din păcate pentru românii din Diaspora care stau la cozi imense, de la mai multe secții de votare din țările europene, Biroul Electoral Central (BEC) a respins prelungirea programului de vot după ora 21.00.