News

Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență. Fostul președinte al României e convins că epidemia de Covid-19 va reveni în forță

03.07.2020 | 20:34
Traian Basescu cere revenirea la starea de urgenta Fostul presedinte al Romaniei e convins ca epidemia de Covid19 va reveni in forta
ADVERTISEMENT

Fostul președinte Traian Băsescu e dezamăgit de modul în care românii nu respectă nicio regulă de protecție și îi cere lui Klaus Iohannis să reinstaureze starea de urgență.

Băsescu i-a criticat, totodată, pe cei din Guvernul Orban pentru că nu au reușit să gestioneze criza de sănătate, fiind total depășiți de situație.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fondatorul PMP a lăsat să se înțeleagă că va candida la alegerile locale la Primăria Bucureștiului pentru a se răzbuna pe PNL și USR, partide care nu vor o alianță cu PMP.

Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență

„Cer revenirea la starea de urgență. Singura soluție, nu văd alta, atâta timp cât starea de alertă a fost golită de orice conținut pe bună dreptate. N-are ce căuta în acțiunea guvernamentală.

ADVERTISEMENT

Trebuia să se rămână la starea de urgență prin decret. Nici măcar cele mai civilizate state n-au reușit să rezolve problema prin autoizolare voluntară.

Trebuie să intervină forța de impunere de către stat a unor politici în momente de criză. Soluția corectă e stare de urgență, președintele să stabilească în decret limitările și timpul cât vor funcționa.

ADVERTISEMENT

CCR pe bună dreptate a lăsat Guvernul fără niciun instrument. Discutăm de varianta în care ajungi la un anumit stadiu al relaxării. Ar trebui introduse în această stare de urgență măsurile de relaxare, cu păcănelele deschise, dar să fie decret și stare de urgență.

Pandemia poate să revină cu o forță care nu o să ne placă, oricum președintele a vrut să scape mult prea repede de responsabilitate. Credeți că actualul Guvern poate să treacă ceva ce i-ar fi favorabil? Uitați-vă la cum arată Parlamentul.

ADVERTISEMENT

Sunt incapabili să gestioneze o situație pe care să o facă să aibă cap și coadă. O criză se gestionează văzând toți pașii până la finalizarea crizei. Ei nu vad de pe o zi pe alta.

Propaganda rusă a reușit în România să discrediteze, să spună că e o răceală, foarte mulți oameni cred în asta.Românii cred mai mult ce le spune Sputnikul, decât ce le spune Guvernul României.

Dacă în mandatul meu se întâmpla o astfel de eroare de relaxare, înainte ca populația să-și înțeleagă misiunea. Aș fi ieșit, le-aș fi zis că CCR n-a fost de acord cu legea veche, reintroducem starea de urgență cu măsurile care sunt la momentul de față aplicabile”, a declarat Băsescu la Digi 24.

De asemenea, Băsescu a lăsat să se înțeleagă că ar putea candida la Primăria București, un potențial șantaj emoțional pentru PNL și USR, în condițiile în care aceste două partide au exclus de la masa bogaților partidul lui Băsescu.

ADVERTISEMENT