News

Traian Băsescu, decizie fără precedent. Pe cine a dat în judecată fostul șef de stat

Traian Băsescu nu se lasă, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit că a colaborat cu Securitatea sub numele de Petrov. Fostul președinte a acționat în instanță. Pe cine a dat în judecată?
08.05.2022 | 17:05
Traian Basescu decizie fara precedent Pe cine a dat in judecata fostul sef de stat
Pe cine a dat în judecată Traian Băsescu. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Odată cu decizia ÎCCJ că a colaborat cu Securitatea, Traian Băsescu a pierdut mai multe beneficii acordate pentru calitatea de fost șef al statului, printre Serviciul de Pază și Protecție (SPP). Însă, fostul președinte al României nu se lasă și a acționat în instanță.

Traian Băsescu a dat în judecată SPP

Traian Băsescu vrea să fie protejat în continuare de angajați ai SPP. Drept urmare, fostul șef al statului a dat Serviciul în judecată.

ADVERTISEMENT

În cererea formulată către magistrații Curții de Apel București, pe data de 28 aprilie,  Traian Băsescu solicită suspendarea  deciziei nr. 1029/28.03.2022.

În dosar, Traian Băsescu are calitatea de reclamant, iar SPP de pârât. Instituția este condusă în prezent de generalul Lucian Pahonțu, numit în fucție din 2006, chiar de Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă SPP, lui Traian Băsescu i-au mai fost anulate și: șoferul personal, indemnizația, mașina, dar și vila din Gogol. De aici, el și familia au fost obligați să plece.

”Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian.

ADVERTISEMENT

Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

 Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”, a fost decizia definitivă pronunțată în martie de ÎCCJ referitoare la faptul că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

ADVERTISEMENT

Potrivit CNSAS, Traian Băsescu și-a dat în vileag colegi de facultate și de serviciu, încât să beneficieze de ”activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”.

ADVERTISEMENT