ADVERTISEMENT
News

Traian Băsescu, despre AUR: “Un partid de extremă dreapta, reacție la USR-ul neo marxist”

Autor: Georgiana Dicu | 07.02.2021 | 22:52
Traian Băsescu, despre AUR:
Traian Băsescu, despre AUR: "Un partid de extremă dreapta, reacție la USR-ul neo marxist" Foto: Facebook Traian Băsescu

Traian Băsescu a afirmat că apariţia Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) este o reacţie la USR. Potrivit fostului preşedinte, cea mai bună strategie este izolarea formațiunii politice în Parlament.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul PMP a fost critic la adresa televiziunilor care dau ample spații de emisie reprezentanților AUR, promovându-i în acest fel.

Traian Băsescu a făcut o comparație între AUR și PRM, explicând că cea din urmă formaţiune a dispărut după ce a fost izolată în Parlament.

ADVERTISEMENT

AUR, partid de extremă dreaptă, reacție la USR neo marxist

„AUR este o reacţie la apariţia unui partid omolog, dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR neo marxist, AUR un partid de extremă dreapta. AUR a luat, să mă scuze cei care se vor simţi jigniţi, obiective de genul legionarilor din perioada interbelică. USR sunt un partid neo-marxist care nu va avea foarte multe de spus în politică românească dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afară de zgomot”, a spus Traian Băsescu la Realitatea Plus.

Fostul președinte este de părere că AUR ar trebui izolat în Parlament, pe modelul Partidului România Mare, învinuind televiziunile că promovează AUR, acordându-i vaste spații de emisie.

ADVERTISEMENT

“AUR a apărut că o reacţie la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic românesc. În ceea ce priveşte izolarea AUR, în timpul partidului România Mare s-a mai întâmplat aşa ceva – partidul a fost izolat până a dispărut. Poate nu e cea mai rea idee. Nu partidele o promovează pe Şoşoacă, nu partidele promovează AUR. AUR are două elemente: tricolorul în mâna şi poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează”, a spus Băsescu.

Acesta a recunoscut că i-a luat apărarea liderului AUR în trecut, atunci când promova unirea României cu Republica Moldova, însă precizează că George Simion „între timp şi-a schimbat ideile”.

ADVERTISEMENT

„Daţi poporului Şoşoacă, o să aibă poporul Şoşoacă. Uitaţi-vă la România TV care dacă nu are Șoșoacă, nu are emisiune, uitaţi-vă la Antena 3, uitaţi-vă la jurnale la dumneavoastră.

Îmi aduc aminte şi când George Simion se tăvălea prin Bucureşti şi i-am luat apărarea pentru că o făcea în numele reunificării României cu Republica Moldova. Între timp şi-a schimbat ideile. Nu am nimic împotriva lui. Eu nu am vorbit de promovarea lui în campanie. Rămâne o enigmă cum un partid creşte de la 1 la 10%. 

ADVERTISEMENT

Faptul că de dimineaţă până seară televiziunile ne servesc ce face Şoşoacă este o realitate. Eu îmi asum susţinerea preşedintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce făceau atunci, îl mai auziţi pe George Simion să vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot ca să vină ei la putere”, a conchis Băsescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!