News

Traian Băsescu, despre legăturile dintre Poliție și clanul Duduianu: „Eu i-aș destitui pe loc!”

26.08.2020 | 21:21
Traian Basescu despre legaturile dintre Politie si clanul Duduianu Eu ias destitui pe loc
Europarlamentarul spune că cei care au participat la aceste întâlniri trebuie destituiți din funcție „pe loc”.
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu a comentat miercuri pentru Adevărul imaginile în care mai mulți ofițeri ai Poliției Române au fost surprinși întâlnindu-se cu interlopi din clanul Duduianu.

Europarlamentarul spune că cei care au participat la aceste întâlniri trebuie destituiți din funcție „pe loc”.

ADVERTISEMENT

În legătură cu tăcerea ministrului de Interne față de acest subiect, candidatul PMP la primăria Capitalei a spus că denotă o „înșelătorie” și dă exemplul poliției animalelor, anunțată de Marcel Vela.

”Eu i-aş destitui pe loc. Ministrului Marcel Vela i-aş spune că prafurile aruncate cu Poliţia Animalelor ca să nu se vadă mizeria pe care o patronează nu ţin. I-aş destitui pe loc. Repet, eu nu spun că nu trebuia să vorbească cu ei şi să impună nişte lucruri. Dar frate, îl citai să vină la poliţie”, a spus fostul șef al statului.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu judecă aspru întâlnirile dintre membri ai Poliției Române și interlopii clanului Duduianu

Băsescu afirmă că întâmplările recente decredibilizează Poliția Română: ”Asta e groaznic. Vă asigur că, pur şi simplu, şi-au trântit pistoalele pe masă de scârbă. Au zis: ‘Lasă-mă, frate, dacă ăştia mi-s şefii!’ Subordonaţii nu mai ştiu când sunt trădaţi în spate de şefii lor. Du-te acum să mai faci o acţiune ca poliţist obişnuit la clanul Duduienilor, după ce ai aflat că se rugau împreună la o biserică noaptea. Nu se poate aşa ceva”.

Se pare că șefii Poliției s-au întâlnit cu reprezentanții clanului Duduianu pentru a pune la punct detalii legate de înmormântarea lui Emi Pian. Întâlnirea a avut loc după ce Poliția a fost acuzată că tolerează încălcarea normelor anti-COVID la priveghiul lui Emi Pian.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu a numit această întâlnire o „slugărnicie”: „Cum e posibil să oferi un asemenea tratament grupurilor de crimă organizată decât dacă eşti de partea lor? O slugărniciue. Arată o relaţie de dependenţă. Mai grav. Trebuie să vă explic, dragi infractori, că sunt nevoit să fac asta. N-aş face, dar să vedeţi. Ce s-a întâmplat arată dependenţa acestor oameni de clanul Duduianu.”

Iohannis solicită informații publice

Și Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre acest subiect miercuri, în cadrul unei conferințe de presă: „Am cerut explicații ministrului cu mult timp înainte să se publice imaginile. Am primit explicații și consider ca e nevoie de explicațiile șefilor din minister. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba.”

ADVERTISEMENT

Liderul Clanului Duduianu, Emi Pian, a fost înjunghiat mortal în dimineața zilei de 4 august de către Gheorghe Richard Emanuel, la sfârșitul unei partide de barbut care durase toată noaptea precedentă.

ADVERTISEMENT