News

Traian Băsescu, despre marele câștig din perioada pandemiei de coronavirus: ”Să vă spun partea bună”

27.05.2020 | 09:25
Traian Basescu despre marele castig din perioada pandemiei de coronavirus Sa va spun partea buna
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu vede un mare câștig în perioada pandemiei de coronavirus din România. Într-un ocean de probleme economice, medicale și sociale, fostul președinte sesizează și lucruri pozitive.

Traian Băsescu, despre marele câștig din perioada pandemiei de coronavirus: ”Să vă spun partea bună”

Epidemia de coronavirus din România a făcut victime din toate punctele de vedere. Avem zeci de mii de bolnavi, peste 1200 de morți și sute de mii de oameni fără locuri de muncă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, fostul șef al statului, Traian Băsescu, vede și o parte pozitivă în tot acest context sumbru cu probleme în toate domeniile.

Europarlamentarul PMP spune că marele câștig al pandemiei de coronavirus este faptul că profesorii au fost obligați să treacă la predarea în modul online, iar dacă se va continua în acest fel și după terminarea pandemiei, atunci elevii vor avea mult de câștigat.

ADVERTISEMENT

”S-a întâmplat și un lucru bun cu epidemia asta. Dascălii au fost obligați să predea pe calculator, totul este ca imediat ce se termină pandemia să nu ia iar copiii la școală să-i învețe păpădia și salata.

Să rămână pe calculatoare. Să facă predare, după ce au terminat copiii orele, pe calculator. Gândiți-vă că dacă Orban se ține de cuvânt și cumpără tablete pentru copiii de la țară, gândiți-vă câți IT-iști ar ieși din acești copii.

ADVERTISEMENT

Copiii românilor sunt extrem de talentați!”, a spus Traian Băsescu, la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.

Elevii din România, online din martie

Școlile din învățământul preuniversitar au fost închise începând de miercuri, 11 martie, la propunerea Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

ADVERTISEMENT

Inițial, a fost vorba de 11 zile calendaristice și de doar opt zile de cursuri, în perioada 11-22 martie inclusiv. Ulterior, după intensificarea pandemiei de COVID-19, școlile au fost închise alte două luni, iar în final s-a decis suspendarea definitivă.

Doar elevii din anii terminali vor putea reveni la scoala între 2 si 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

În toată această perioadă, elevii au fost nevoiți să se mute cu orele din real în online. În ceea ce privește facultățile, aici s-a decis ca examenele să fie susținute din fața calculatorului.

ADVERTISEMENT