News

Traian Băsescu, dezvăluire surprinzătoare despre Codruța Kovesi: “A înnebunit-o puterea. A fost un tandem cu Coldea”

18.05.2019 | 10:31
Traian Basescu dezvaluire surprinzatoare despre Codruta Kovesi A innebunito puterea A fost un tandem cu Coldea

Fostul președinte, Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa fostului procuror șef DNA, Laura Codruța Kovesi. Traian Băsescu susține că, Codruța Kovesi și-a pierdut mințile când a ajuns la putere în anul 2015.

“A înnebunit-o puterea. A fost un tandem cu Coldea”, replica lui Băsescu

Traian Băsescu a fost invitat în emisiunea ,,România 2019”, prezentată de Cozmin Gușă unde a atacat-o pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi. ,,Eu nu sunt nemulţumit de toata activitatea lui Kovesi, ci din momentul din care a înnebunit, din 2015. A înnebunit-o puterea, pentru că niciun om normal nu organizează un “spectacol al cătuşelor” care a fost în faţa DNA. Ne vom aduce aminte de acest an 2015 şi începutul lui 2016 ca de o perioadă de care o să ne fie ruşine. Marea drama este că erorile de atunci au dus la ce se întâmplă acum, prăbuşirea încrederii în Justiţie. S-a ajuns în situaţia ca procurorii să se acuze unii pe altii de grup infracţional organizat, Vă daţi seama cum arată Romania?”,a afirmat fostul președinte.

Totodată, Traian Băsescu susține că Laura Codruța Kovesi nu ar fi ajuns în această situație dacă nu ar fi fost susținută de maior și Coldea. ,,Categoric a fost un tandem şi asta i-a dat sentimentul fals că are spatele acoperit pentru vecie, ceea ce e fals şi se va dovedi. Nimeni nu e acoperit pentru abuzuri de felul ăsta. Clar a fost un tandem Coldea-Kovesi, care s-a sudat şi pe prevederile protocolului din 2009, despre care am aflat, ca şi conţinut, atunci când au apărut în presă. (…) I-am şi avertizat, nu mai scrieţi în comunicatele DNA “cu sprijinul SRI”, dar ei erau aşa de mândri de asta că au nesocotit chiar şi recomandarea preşedintelui.”, a ținut să adauge fostul președinte.

,,Sufrageria lui Oprea” nu putea modifica rezultatul alegerilor din 2009

Traian Băsescu, atac dur la adresa Laurei Codruța Kovesi
Președintele PMP, Traian Băsescu o atacă pe Laura Codruța Kovesi, într-o emisiune tv
Sursa foto: Hepta.ro

Laura Codruța Kovesi are suport internațional deoarece în toate dosarele pe care le-a soluționat nu s-a atins de firmele străine. „O voi susţine până-n ultima clipă nu pentru că este Kovesi, ci pentru că e un român care are şansa să ajungă într-o funcţie uriaşă. A avut cel putin patru-cinci ani o presă excepţională în străinătate, iar funcţia de procuror şef anticorupţie este o funcţie individuală. Nemţii o susţin direct, pe faţă. Germania o susţine, nu ştiu dacă pentru că a închis dosarul EADS. (…) Iatră alt motiv (dosarul Microsoft – n.r.) pentru care e susţinută internaţional – le-a făcut servicii.”, a completat președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP).

,,A rupt tot ceea ce a fost românesc şi nu s-a atins de firmele străine, de parcă românii furau singuri. Deci Microsoft e un exemplu de neatingere a celui care a fost marele beneficiar. EADS e alt exemplu, dosar închis. Vedeţi ce liniştit a stat DNA cu contractul Bechtel, care e un monument de corupţie şi nici vorbă de autosesizare, care de altfel DNA e uneori foarte speedy aşa, se autosesizează imediat. Când ai Microsoft şi nu te atingi de firma care a beneficiat, când ai EADS şi nu te atingi de firma care a beneficiat, când ai Bechtel şi nu te atingi de cei care au făcut nemernicia asta e normal să ai suport internaţional. Eu zic: ducă-se şi să aibă succes acolo, pentru că dacă vor fi probleme în ţară cu certitudine şi va fi adusă înapoi”, a fost declarația lui Băsescu referitor la faptul că o susține pe Kovesi în continuare pentru funcția de procuror șef european. 

„Era noaptea alegerilor. Marea anchetă făcută cu dosarul Sufrageria pe la Parlament, au fost bani ai poporului cheltuiţi degeaba. De fapt, ei erau nişte înalţi funcţionari de stat care depindeau la numire de preşedinte. Erau cu sufletul la gură: cui îi spunem – să terăiţi domnule preşedinte. Acolo nu s-a făcut nimic legat de alegeri, ci îngrijorarea lor. Acolo a fost grupul de la vârful puterii instituţiilor de forţă care-şi puneau problema cine va câştiga”, a mai spus Traian Băsescu.