News

Traian Băsescu, dezvăluiri despre Laura Codruţa Kovesi: “Atunci m-am desprins de simpatia pentru ea”

03.04.2019 | 10:25
Traian Basescu dezvaluiri despre Laura Codruta Kovesi Atunci mam desprins de simpatia pentru ea

Traian Băsescu, fost președinte al României, a declarat că și-a pierdut simpatia pentru Laura Codruța Kovesi, acuzând-o pe aceasta că “a umilit oameni”. Kovesi fusese numită în fruntea Direcției Naționale Anticorupție pe vremea când Băsescu era președinte.

Traian Băsescu o acuză pe Laura Codruța Kovesi că făcea spectacol și umilea oameni

În direct la postul public de televiziune, actualul senator al PMP a recunoscut că nu o mai are la suflet pe fosta șefă a DNA din anul 2015. El a spus despre aceasta că “dădea din dosare la televiziuni” și că făcea “spectacol” cu inculpații, scoțându-i în cătușe, ” pe la ora 20:00, în prime time”.

“Eu nu cred că Laura Codruța Kovesi e în cătușe în momentul de față. Eu m-am desprins de simpatia pentru ea în momentul în care am văzut ce spectacol a făcut în 2015, când a umilit oameni. Mulți au stat în beciuri. Și cum dădea din dosare la televiziuni…

Laura Codruța Kovesi a ajuns la șefia DNA în mandatul de președinte al lui Traian Băsescu

Băsescu: “Kovesi scotea inculpații în cătușe în prime-time”

Văd ziariști care exaltau și prezentau toate hârtiile venite de la Codruța Kovesi, că îi scotea în cătușe pe la ora 20:00 în prime time. Acum îi văd foarte critici la adresa doamnei Laura Codruța Kovesi.

Eu cred că ziariștii ăștia ar trebui să meargă pe la Secția de Investigare care o anchetează acum să recunoască faptul că primeau documente. N-aș da exemple de jurnaliști”, a spus Traian Băsescu în emisiunea România 9 de la TVR.

Traian Băsescu a mai avut, în ultima vreme, critici la adresa fostului procuror-șef al DNA. Senatorul a comentat și acuzațiile care i se aduc Codruței Kovesi în cazul extrădării lui Nicolae Popa, considerând că aceasta a ar trebui să răspundă penal dacă faptele care i se impută se dovedesc adevărate.

„Dacă i-a cerut bani lui Ghiță, atunci să răspundă! Nu era treaba domnului Ghiță să-l aducă pe Popa Nicolae în țară. Dacă atâta a dus-o capul, să răspundă. Ea era Procuror General al României, iar Ghiță la vremea aia nu era parlamentar, deci ea a cerut bani unei persoane private.

Bineînțeles, că asta trebuie coroborat cu declarația lui Ghiță, care spune că în 2010 se vedea de două ori pe săptămână cu Kovesi”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.