News

Traian Băsescu, după ce Klaus Iohannis a respins remanierea guvernului: ”A ținut să-i umilească pe fiecare în parte”

Autori: Alexa Serdan, Silviu Ghering | 29.08.2019 | 08:58
Traian Băsescu, după ce Klaus Iohannis a respins remanierea guvernului: ”A ținut să-i umilească pe fiecare în parte”
Traian Băsescu a criticat decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu remania Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Sursa foto: sibiu100.ro

Traian Băsescu a criticat decizia lui Klaus Iohannis de a respinge remanierea guvernului Dăncilă. Fostul președinte al României dintre anii 2004 și 2014 spune că actualul președinte al țării nu avea aceste atribuții și ar fi trebuit să discute problema abia după ce cei trei miniștri treceau prin parlament. 

Traian Băsescu a criticat aspru decizia lui Klaus Iohannis de a respinge remanierea Guvernului

Traian Băsescu a criticat dur în cadrul unui interviu de la Realitatea TV decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge remanierea guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă. Totodată, fostul președinte al României este de părere că șeful statului nu avea aceste atribuții.

„Klaus Iohannis a împins lucrurile mai departe decât trebuia. Deoarece s-a schimbat structura guvernului, cei trei miniștri trebuie să poftească în parlament. Dânsul a ținut să-i umilească pe fiecare în parte. Recunosc că eu nu am făcut-o în zece ani de președinție. Pe această remaniere, președintele nu avea atribuțiuni. Dânsul trebuia să discute problema celor trei după ce treceau prin parlament”, a spus Traian Băsescu.

„Dacă se obține votul parlamentului, președintele este obligat să țină cont de vot. O propunere de aprobare a trei miniștri care nu va trece, nu permite căderea guvernului. Guvernul poate să cadă prin moțiune de cenzură sau demisia primului ministru”, a completat fostul senator, acum europarlamentar din partea PMP.

Traian Băsescu spune că o propunere de 3 miniștri trebuie să treacă prin Parlament
Traian Băsescu regretă că șeful statului a respins candidatura Danei Gîrbovan. Sursa foto: romanialibera.ro

Klaus Iohannis a respins propunerea Danei Gîrbovan. Ce părere are Traian Băsescu despre această decizie

Traian Băsescu a mai spus că regretă decizia lui Klaus Iohannis de a respinge propunerea judecătoarei Dana Gîrbovan pentru Ministerul de Justiție, pierzându-se astfel ocazia de a avea un ministru judecător. Președintele României a respins integral remanierea propusă de Viorica Dăncilă și a precizat că propunerile primite din partea premierului României i s-au părut inacceptabile.

„Este un regret că s-a respins candidatura doamnei Gîrbovan, era o șansă uriașă ca după ce legile au fost făcute foarte ambigue, legile au fost făcute de procurori, să avem și un judecător. S-a pierdut ocazia de a avea un ministru judecător. Nu știu dacă doamna Dăncilă va menține lista. Gîrbovan a renunțat”, a declarat Traian Băsescu.

  • 10 ani a fost Traian Bpsescu președintele României, între anii 2004 și 2014

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE