News

Traian Băsescu CONFIRMĂ că se va înscrie în PMP

Traian Basescu a confirmat, joi, inainte de plecarea la Bruxelles, ca se va inscrie in Partidul Miscarea Populara (PMP), dupa ce mandatul sau de la Cotroceni va lua sfarsit....
23.10.2014 | 10:30
Traian Basescu CONFIRMA ca se va inscrie in PMP
ADVERTISEMENT

Traian Basescu a confirmat, joi, inainte de plecarea la Bruxelles, ca se va inscrie in Partidul Miscarea Populara (PMP), dupa ce mandatul sau de la Cotroceni va lua sfarsit.

Actualul sef al statului a povestit ca se va inscrie in PMP din a doua zi dupa expirarea mandatului sau de presedinte si ca doreste sa construiasca un partid nou, cu oameni noi.

ADVERTISEMENT

Acesta a adaugat ca toate partidele vechi, de dupa ’90, sunt compromise. Presedintele i-a atacat si pe cei doi principali candidati la Cotroceni, Victor Ponta si Klaus Iohannis.

Sinteza declaratiilor lui Traian Basescu:

“Strategia de securitate energetica. Se va discuta si problema Ebola, masuri si actiuni ale UE legate de aceasta epidemie. Si se va adopta decizia cu privire la validarea noii Comisiei Europene, Comisia Juncker.

ADVERTISEMENT

In ceea ce priveste schimbarile climatice. V-as preciza ca discutia este despre decada 2021 – 2030. UE nu poate merge cu un obiectiv stabilit unilateral care ar putea afecta, daca nu este impartasit de toti principalii “furnizori” de noxe. Riscul este ca UE sa-si piarda o parte din competitivitate. Costul de reducere a emisiilor de gaze sunt foarte ridicate. Acest lucru trebuie transat in acest Consiliu.

Pentru decada 2010 – 2020, UE are stabilite obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Un alt subiect este legat de strategia de securitate energetica a UE. Aici, miza este interconectarea, pe retelele electrice si pe cele de transport gaze.

ADVERTISEMENT

Mandatul meu se incheie pe data de 21, de pe 22 ar trebui sa fie alt presedinte la Cotroceni. Nu exista articol constitutional care sa-i permita presedintelui sa-si prelungeasca mandatul nici macar cu o zi. Desi suntem cu doi candidati aflati in fruntea sondajelor, desi nici unul nu este bun pentru Romania, eu nu pot sa mai raman nicio zi. Deci, mi-as dori mult ca acest subiect sa nu mai fie dezbatut, nu are fond.

Imi pare rau pentru romani ca au de ales intre o marioneta a PSD si un alt candidat care, din dorinta de a obtine functii, asupra lui planeaza suspiciuni de incompatibilitate. O decizie in acest sens dupa validarea mandatului suspenda exercitarea functiei de catre presedinte. M-a intrebat ce poate sa spuna despre intentiile mele de a doua zi dupa ce imi termin mandatul. Voi deveni membru PMP, intentia mea este sa construiesc un partid nou. Partidele vechi sunt toate compromise, aveti proba evidenta ca sunt compromise. Trebuie o constructie noua, trebuie analizata posibilitatea de a aduce oameni noi”, a spus Basescu.

ADVERTISEMENT

Presedintele Traian Basescu participa, joi si vineri, la Bruxelles, la Summitul Partidului Popular European, la reuniunea Grupului de la Visegrad – Romania – Bulgaria si la lucrarile Consiliului European, potrivit Presedintiei.

Seful statului a sustinut joi, la Aeroportul Internaţional “Henri Coanda” din Otopeni, o declaraţie de presa, apoi a plecat spre Bruxelles, unde participa, de la ora 14.00 (ora Romaniei), Bruxelles la Summitul Partidului Popular European.

De la ora ora 17.00 (ora Romaniei), Traian Basescu participa la reuniunea Grupului de la Visegrad+Romania+Bulgaria in perspectiva pregatirii Consiliului European, apoi la reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European.

sursa: stirileprotv.ro

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!

 

 

 

ADVERTISEMENT