News

Traian Băsescu e fiară! Ion Cristoiu spune că fostul președinte e „cel mai primejdios politician”

14.08.2020 | 18:24
Traian Basescu e fiara Ion Cristoiu spune ca fostul presedinte e cel mai primejdios politician
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Ion Cristoiu crede că Traian Băsescu e o fiară și spune că este cel mai primejdios politician pentru adversarii politici.

Potrivit Mediafax, jurnalistul a amintit și una dintre legendele care circulă în legătură cu Traian Băsescu. Atunci când acesta lucra pe vas ar fi fost spânzurat cu capul în jos. În acel moment a spus: „când o să scap de aicea vă belesc pe toţi”.

ADVERTISEMENT

Candidatura lui Traian Băsescu condimentează categoric lupta pentru Primăria Capitalei. Fost președinte al României va fi un adversar de temut pentru Gabriela Firea și Nicușor Dan, crede Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu crede că Traian Băsescu e o fiară, un politician primejdios

“Traian Băsescu este cel mai primejdios politician pentru adversarii politici. Cei de la PNL au făcut o greşeală uriaşă. L-au subestimat pe Traian Băsescu este un politician înnăscut şi să te ferească Dumnezeu să-l ai adversar (…) Caracteristica lui Traian Băsescu este încăpăţânarea. El este scorpion (…) Circulă despre el o legendă că atunci când era pe vas a fost o revoltă şi l-au spânzurat ăia cu capul în jos şi el le spunea „când o să scap de aicea vă belesc pe toţi”.

ADVERTISEMENT

Nimic nu-i mai rău pentru adversarii lui Traian Băsescu decât să-l înghesuie. Traian Băsescu nu e Dan Barna, şi nici Violeta Alexandru şi nici măcar Klaus Iohannis, care se sperie de orice adiere. Nu, e tipul scorpion, cu cât îi atingi demnitatea cu atât devine mai fiară. Şi, în plus, este şi foarte talentat”, a afirmat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu crede că liberalii au greșit atunci când l-au subestimat pe Băsescu și au lăsat PMP  în afara coaliției de dreapta pentru alegerile locale din București.

ADVERTISEMENT

După aflarea veștii că Traian Băsescu va candida la primărie, Nicușor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS pentru Primăria Capitalei, a afirmat că a fost un susţinător al ideii ca Partidul Mișcarea Populară  să facă parte din alianţa care-l susţine.

”Lucrul cel mai important care s-a întâmplat în aceată precampanie este alianţa între PNL şi USR PLUS. Sunt partide care au în sondaje peste 50%. Lucrul şi mai important este că peste 70% dintre bucureştenii chestionaţi spun că Bucureştiul merge într-o direcţie greşită. Avem o alianţă de trei partide care au înţeles mai întâi că trebuie să aibă un candidat comun la Primăria Capitalei şi au candidaţi comuni la primăriile de sector.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să blamez pe nimeni, fiecare a fost de bună credinţă numai că, uneori, în politică, se întâmplă că aşteptările pe care şi le fac unii şi alţii nu se întâmplă. Şi iată că nu s-a întâmplat. (…) În politică sunt mulţi oameni şi aceştia sunt grupaţi în organizaţii. Organizaţiile au ambiţii politice, au oameni pe care-i pregătesc ani de zile. (…)

Negocierea este condusă de anumite organizaţii care trebuie să cedeze de la ele anumite poziţii. Când vrei să faci o alianţă de patru partide, trebuie să convingi trei sferturi dintre candidaţi să renunţe şi lucrul acesta nu s-a întâmplat”, a precizat Nicuşor Dan, la TVR.

ADVERTISEMENT