News

Traian Băsescu e oficial candidatul PMP la Primăria Bucureștiului. Ce cotă are fostul președinte la casele de pariuri

10.08.2020 | 21:30
Traian Basescu e oficial candidatul PMP la Primaria Bucurestiului Ce cota are fostul presedinte la casele de pariuri
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu și-a anunțat oficial candidatura la Primăria Capitalei din partea PMP, oficializând ceea ce părea a fi un simplu zvon.

Anunțul a fost făcut de președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, care a început strângerea de semnături pentru candidatura lui Băsescu.

ADVERTISEMENT

Băsescu s-a ambiționat și a ajuns oficial să candideze, deși mulți credeau că este un simplu bluf pentru a obține anumite beneficii politice din partea PNL și USR.

Traian Băsescu va candida oficial la Primăria Capitalei

În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP!

Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului București!

ADVERTISEMENT

Cu Băsescu înainte! Toți pentru București!”, a scris Tomac pe Facebook.

PMP va avea candidați proprii în București, deși inițial partidul fondat de Băsescu trebuia să facă o alianță cu PNL și USR.

Cu toate acestea, USR nu a acceptat asocierea cu partidul conservator al lui Băsescu, astfel că ipotetica alianță nu s-a format niciodată.

ADVERTISEMENT

Băsescu a condus Bucureștiul în perioada 2000 – 2004, după care a devenit Președintele României. Cel mai recent sondaj, de la mijlocul lunii iulie 2020, o dau favorită pe Gabriela Firea la câștigarea primăriei generale, cu un procent de 45%. Nicușor Dan ar avea 38%, în timp ce Viorel Cataramă are 9%.

Ceilalți candidați, precum Traian Băsescu sau Victor Ponta, ar avea șanse minime să câștige Primăria Generală, însă ar putea încurca lucrurile.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, casele de pariuri îl dau favorit pe Nicușor Dan să câștige alegerile, poate și după ce un sondaj comandat de PNL arăta că Nicușor Dan nu are contracandidat.

Ca de obicei, adevărul se va vedea doar după alegeri, fiind extrem de importantă prezența la vot. În plină pandemie este puțin probabil ca lumea să iasă din casă să voteze.

Revenind la cotele la pariuri, Nicușor Dan are cota 1.67, urmat de Gabriel Firea cu 2.20. Traian Băsescu are cota 17.00, urmat de Victor Ponta cu 34.00. Donald Trump nu avea nicio șansă să câștige alegerile prezidențiale din SUA, fiind cotat în acel moment cu 7.00 de casele de pariuri, însă a dat toate calculele hârtiei peste cap.

ADVERTISEMENT