News

Traian Băsescu explică de ce a pierdut PSD alegerile: “Asta a taxat populaţia”

27.05.2019 | 13:00
Traian Băsescu explică de ce a pierdut PSD alegerile: “Asta a taxat populaţia”
Traian Băsescu a vorbit despe situația PSD, după alegerile europarlamentare. Sursa foto:click.ro

Traian Băsescu a vorbit despre rezultatele alegerilor europarlamentare desfășurate în ziua de duminică, 26 mai. Fostul președinte al României, aflat în fruntea listei celor care vor reprezenta țara noastră în Parlamentul European, din partea Mișcării Populare, a explicat motivele pentru care PSD a pierdut acest scrutin.

Ce spune Traian Băsescu despre eșecul PSD la europarlamentare

Într-un interviu acordat pentru Digi 24, Traian Băsescu a declarat că voturile puține obținute de PSD la alegerile europarlamentare sunt expresia nemulțumirilor cetățenilor români față de modul în care formațiunea politică  guvernează țara noastră. Totodată, fostul șef al statului consideră că partidul său a obținut un scor mulțumitor.

E un rezultat bun faţă de nivelul de prezenţă, un rezultat nesperat. Partidele mici la prezenţe mari nu au nicio şansă. Am avut inspiraţia unei abordări care a atras electori în plus. PMP a avut curaj să îşi asume tema europeană în condiţiile care campania europeană a fost de dat cu bâta. Ne-am dat seama că aşa nu avem nicio şansă, dacă avem aceeaşi strategie. A fost şi un vot anti PSD dar înclin să cred că a fost un vot care a vizat opţiuni politice. PSD s-a bazat pe strategia v-am băgat bani în buzunar. Populaţia are nevoie de creşterea calităţii vieţii. Ei asta nu înţeleg şi asta a taxat populaţia. Nu a fost doar un vot negativ, a fost unul european” , a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, muklțumit de scorul înregistrat la alegerile europarlamentare. Sursa foto:B1
Traian Băsescu, muklțumit de scorul înregistrat la alegerile europarlamentare. Sursa foto:B1

Băsescu cere demisia Vioricăi Dăncilă

Totodată, Traian Băsescu se alătură celor care solicită demisia premierului Viorica Dăncilă, considerând că situația actuală, ca urmare a alegerilor europarlamentare, o obligă pe șefa Executivului să recurgă la o astfel de decizie.

Am spus de multe ori că Viorica Dăncilă este o femeie cu bun simț. Mă aștept de la doamna Dăncilă să-și depună mandatul. O obligă situația actuală. Trebuie să-i deschidă președintelui oportunitatea.Dragnea, schimonosit, fără autoritate, i-a mai spus să nu demisioneze. Furia populației va crește împotriva lor. Nu cumva să ajungă la 10%. Recomandarea mea este să demisioneze” , a mai spus fostul președinte al României.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri