News

Traian Băsescu îi cere lui Iohannis să reintroducă starea de urgență: Românii trebuie feriți cu forța!

07.07.2020 | 22:27
Traian Basescu ii cere lui Iohannis sa reintroduca starea de urgenta Romanii trebuie feriti cu forta
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu crede că România trebuie să se întoarcă în cel mai scurt timp la starea de urgență, pentru a nu risca o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

Fostul președinte e convins că românii nu pot să se protejeze singuri, astfel că singura variantă viabilă e reintroducerea stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis se teme să reintroducă această stare din motive electorale, însă nu va avea de ales în săptămânile următoare, crede Băsescu.

Traian Băsescu îi cere lui Klaus Iohannis să reintroducă starea de urgență

„La primul bolnav, nava intra în carantină. Depistarea primului bolnav nu înseamnă că acela e primul. N-aș fi ridicat starea de urgență până la 15 iunie, extinderea bolii nu dădea semne că e ireversibilă.

ADVERTISEMENT

Ne-am grăbit din populism. Președintele a transferat reponsabilitățile la Guvern, care am văzut câte bâlbâieli au avut. În opinia mea, singurul apărător al cetățeanului a rămas el însuși. Trebuie să se protejeze.

Aici la Bruxelles e ditamai Parlamentul cu 750 de membri, nu e nici măcar un caz de îmbolnăvire. Urcă 2 persoane maxim în lift de 20 de persoane. Poporul s-a plictisit repede de măsuri de protejare împotriva virusului. Cum facem de obicei, reușim să nu fim consecvenți. Dacă ascultam de recomandările autorităților, n-am fi fost în situația de azi.

ADVERTISEMENT

Prin bâlbâieli, autoritățile și-au compromis propria autoritate. Eu mi-aș dori să rămână acest plafon de 400. Dacă scapă lucrurile de sub control, plafonul de 400 va fi o amintire frumoasă. La cum se comportă românii, lucrurile pot să scape de sub control.

Această stare de alertă e o invenție, nu se regăsește în Constituție. Acolo există doar starea de urgență și asediu. N-aș ezita să implementez starea de urgență, cu toate înjurăturile. Românii trebuie feriți cu forța, singuri uite ce fac”, a declarat Băsescu, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

România se află pe un trend ascendent al numărului de infectări cu noul coronavirus, pe fondul nerespectării regulilor de distanțare socială de către populație.

ADVERTISEMENT