News

Traian Băsescu îi ia din nou apărarea lui Streinu-Cercel: ”Așa fac bolșevicii, când au unul incomod îl scurtează de cap”

02.05.2020 | 18:55
Traian Basescu ii ia din nou apararea lui StreinuCercel Asa fac bolsevicii cand au unul incomod il scurteaza de cap
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a afirmat că demiterea lui Adrian Streinu-Cercel din comisia specială de combatere a epidemiei de COVID-19 reprezintă un procedeu ”bolșevic”.

Băsescu, susținător fervent al șefului de la Institutul Matei Balș

Traian Băsescu a afirmat, într-o intervenție la Realitatea Plus, că demiterea lui Streinu-Cercel a fost cauzată de faptul că acesta a susținut testarea în masă și izolarea bătrânilor. ”Așa fac bolșevicii: când au unul incomod îl scurtează de cap.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României a susținut în repetate rânduri ideile lui Streinu-Cercel de a carantina bătrânii, în condițiile în care România nu a testat suficient populația.

Ideea lui Cercel de a-i scoate din cămine, de a-i izola în camere, era o soluție și poate încă mai e. Problema capitală este că testăm prea puțin. Ne face să avem o hartă a riscurilor prea deformată, mioritică. S-a vorbit de relaxare, nu-i plăcută consemnarea la domiciliu, dar e necesară. Niciodată n-o să știm câți dintre români au murit de coronavirus, acasă. Sunt convins că riscăm enorm, cu ce se întâmplă acum”, a declarat Băsescu, pe 27 aprilie.

ADVERTISEMENT

Streinu-Cercel: ”A fost dezinformare generală”

Adrian Streinu-Cercel a negat că ar fi gândit carantinarea în masă a bătrânilor peste 65 de ani.

”Când am spus eu așa ceva? Eu am elaborat un document în februarie care a ajuns la presă și a fost folosit în context total aiurea. V-ați uitat pe document? Conține stratificare pe grupe de risc, sunt date cu privire la anul 2020.

ADVERTISEMENT

Aceea era o propunere, foarte multe au fost preluate. Nu apare în acel document niciun cuvânt de tip carantină. Opiniei publice i s-a indus, nu a interpretat, e altceva. A fost o dezinformare generală, chiar nu știu și nu mă interesează.

Mă interesează ca românii să nu se îmbolnăvească. Dacă eu îi domolesc să respecte ce trebuie, restul sunt vorbe și nu contează. Oamenii au fost speriați de cine a trimis mesajul în media, nu de doctorul Adrian Streinu-Cercel. Se pare că nu vorbesc limba română. În document nu apare cuvântul carantină”, a declarat Streinu-Cercel la Digi24.

ADVERTISEMENT