News

Traian Băsescu îl acuză pe Klaus Iohannis că a manipulat datele și a ridicat starea de urgență bazându-se pe rezultate false

22.07.2020 | 23:49
Traian Basescu il acuza pe Klaus Iohannis ca a manipulat datele si a ridicat starea de urgenta bazanduse pe rezultate false
Ce salariu a avut Traian Băsescu pe vremea când era președinte. Cât câștiga în comparație cu Klaus Iohannis. Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu îl acuză pe Klaus Iohannis că a ridicat starea de urgență ajutat de „rezultatele falsificate” cu ajutorul numărului mic de testări care să justifice acest demers.

Practic, testând puțin, autoritățile au avut un număr mic de infectări în țara noastră și au putut justifica ridicarea stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Iohannis și PNL ar fi ridicat starea de urgență de teama poporului, nefiind dispuși să piardă electoral prea multe procente înainte de alegerile din toamnă.

Traian Băsescu îl acuză pe Klaus Iohannis că a manipulat rezultatele infectării cu Covid-19

Fostul președinte a reamintit că pandemia a fost scăpată de sub control în România și a criticat conceptul stării de alertă, o anomalie legislativă.

ADVERTISEMENT

După ce s-a ridicat starea de urgenţă, cu rezultate falsificate datorită numărului mic de testări, lucrurile au scăpat de sub control din două motive. Primul motiv: atunci când au introdus starea de alertă n-au avut nimic în cap, dar fără să ştie ce au de făcut în paşii următori.

Culminăm cu cea mai hazlie problemă pe care şi-a creat-o Guvernul, comunicată prin ministrul Sănătăţii, că trebuie să facă anchetă epidemiologică pentru cei circa 4.000 de oameni care au ieşit din spitale şi din izolare în această perioadă când n-a avut lege. Cine v-a oprit să faceţi ancheta epidemiologică imediat ce omul a ieşit din spital?”, a declarat Băsescu la România TV.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte le reproșează politicienilor că nu au testat întreaga populație și că s-au grăbit să ridice starea de urgență prematur.

Era singura soluţie şi trebuia abordată înainte de ridicarea stării de urgenţă. Trebuia să existe o hartă a focarelor la nivel naţional. Au ridicat starea de urgenţă îninate de a avea harta focarelor de infecţie

ADVERTISEMENT

N-aş fi ridicat starea de urgenţă până la mijlocul lunii iunie în aşa fel încât să testez toate suprafaţa ţării”, a adăugat Traian Băsescu.

La fel ca și în cazul altor intervenții televizate, Băsescu a măturat pe jos cu Orban, Arafat, Tătaru și Vela, pe care-i acuză că nu au cap.

Cvartetul fără coarde care nu are nimic în cap din punct de vedere al strategiei. Orban, Tătaru, Arafat şi ministrul Interne sunt un cvartet fără coarde. N-au la ce cânta. Nu niciun proiect coerent

Avem o populaţie care nu este educată să se autoapere. Nu puteţi să-mi spuneţi că a merge în grupuri mari în discoteci fără mască, fără nicio măsură de prevedere e un semn de inteligenţă naţională”, a concluzionat liderul PMP.

ADVERTISEMENT