News

Traian Băsescu îl desființează pe liderul de la Kremlin: ”Putin a făcut din Federaţia Rusă un stat terorist”

Traian Băsescu îl acuză pe liderul de la Kremlin că a transformat Rusia într-un „stat terorist”. Mai mult, el spune că războiul e un „genocid ordonat de Putin”.
26.02.2022 | 22:31
Traian Basescu il desfiinteaza pe liderul de la Kremlin Putin a facut din Federatia Rusa un stat terorist
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al țării a avut cuvinte grele de spus la adresa liderului rus, după ce acesta a decis să invadeze Ucraina.

Vladimir Putin vrea să recreeze URSS, susține Traian Băsescu

Inițial, șeful de la Kremlin a spus că este vorba despre trupe de menținere a păcii, dar a fost, de fapt, vorba despre un atac în toată regula.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Vladimir Putin este aspru criticată de Traian Băsescu, care îl desființează într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu spune că liderul rus suferă de un sindorm al „puterii discreționare” și că a atacat Ucraina în speranța că poate reface Uniunea Sovietică.

ADVERTISEMENT

“Bătăuşul de la Kremlin”, suferind grav de un sindrom al puterii discreţionre, crede că poate reface defunctul URSS, îngenunchind din nou popoare libere ce doresc să trăiască în ţări suverane şi independente şi guvernate de valori europene”, și-a început fostul șef de stat postarea.

Traian Băsescu spune că războiul din Ucraina e un „genocid ordonat de Putin”

Conform lui Traian Băsescu, bombele soldaților ruși trimiși de Putin au ucis mii de oameni nevinovați, inclusiv copii, iar pe cei care au scăpat nevătămați i-a obligat să își părăsească casele, deoarece ele nu mai erau sigure pentru a putea locui în ele.Oricând puteau fi ținta atacurilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, civilii cu vârste între 18 și 60 de ani nu mai pot pleca, căci ei sunt obligați să își apere țara.

Traian Băsescu spune că ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este un „genocid ordonat de Putin”.

ADVERTISEMENT

„Acum câteva zile, “Bătăuşul de la Kremlin” a anunţat şi a trimis “trupe de menţinere a păcii” sub bombele cărora sunt ucişi mii de ucraineni, copii, femei, bărbaţi iar zeci de mii de femei şi copii se refugiază în ţările vecine abandonându-şi căminele.

“Trupele de menţinere a păcii” trimise în Ucraina supun populaţia acestei ţări unui genocid ordonat de Putin”, a mai scris el, tot pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Traian Băsescu, Rusia este acum un stat terorist din cauza acțiunilor lui Vladimir Putin.

„Putin a făcut din Federaţia Rusă un stat terorist, iar el este şeful suprem şi autoritar al acestui stat”, a încheiat fostul șef de stat.

ADVERTISEMENT