News

Traian Băsescu îl face praf pe Mircea Diaconu: ”A mers îmbrăcat ca un boschetar la Ateneu”

28.08.2019 | 09:49
Traian Basescu il face praf pe Mircea Diaconu A mers imbracat ca un boschetar la Ateneu

Traian Băsescu l-a criticat dur pe actorul Mircea Diaconu pentru vestimentația pe care a ales-o pentru a-și lansa candidatura la alegerile prezidențiale. Fostul președinte al României în două legislații, 2004-2009 și 2009- 2014, actualmente europarlamentar șpreședinte de onoare al Partidului Mișcarea Populară (PMP), a declarat că Mircea Diaconu, susținut de ALDE și Pro România în cursa pentru Cotroceni, „nu s-a potrivit cu peisajul”.

Traian Băsescu atac dur la adresa lui Mircea Diaconu după lansarea cadidaturii de la Ateneul Român

Traian Băsescu a fost invitat în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, unde l-a criticat aspru pe actorul Mircea Diaconu pentru felul în care s-a îmbrăcat în ziua în care și-a lansat, din fața Ateneului Român, candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă. În limbajul său caracteristic, hai să-i spunem „colorat”, fostul președinte al României l-a numit pe actor „boschetar din Cișmigiu”, spunând în același timp că a jucat prost scena și că i se potrivesc cel mai bine rolurile de… prost!

„A fost dizgrațios. Nu știu cum nu l-a atenționat Diana, «Mă, nu face asta că ești caraghios!»… Că și Diana Lupescu e tot actriță, soția lui. În orice caz, cert este că Mircea Diaconu va fi cum l-a definit Paleologu astăzi. A spus că i se potrivesc cel mai bine rolurile de prost. Îl vor folosi și Ponta, și Tăriceanu. La rândul lui, și el îi va folosi, pentru că și el este un mare șmecher. Vor sfârși campania ca trei păcăliți, care au vrut să păcălească fiecare, unul pe celălalt. (…) El a făcut scena de la Ateneu, cu Ponta și Tăriceanu știind foarte bine că se va produce acea scenă”, a spus Traian Băsescu, potrivit stiripesurse.ro.

  • 68 de ani va împlini Traian Băsescu pe 4 noiembrie
  • 4 ani a fost Traian Băsescu primarul Bucureștiului, din iunie 2000 până în decembrie 2004
Mircea Diaconu și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale
Traian Băsescu nu crede că Mircea Diaconu este susținut de serviciile secrete. Sursa foto: b1.ro

Traian Băsescu spune că Mircea Diaconu este avid după putere

Traian Băsescu este de părere că Mircea Diaconu trebuia să fie elegant la Ateneul Român, nu ca unul care doarme prin parcuri. „A jucat prost scena din fața Ateneului. Cum să vrei să convingi că e spontană, când tu ai toate televiziunile chemate acolo. Probabil, în mintea lui, a fost că «Bă, dacă e în fața Ateneului, probabil îmi dă greutatea clădirii, a tradiției culturale», iar el era îmbrăcat ca un caraghios, ca un d-ăsta care doarme prin parcuri. Nu s-a potrivit peisajul cu personajul. Acolo trebuia să fie foarte elegant, în fața Ateneului, că nu e pentru golani. Iar el s-a dus îmbrăcat ca și cum ar fi un boschetar din Cișmigiu”, a completat fostul președinte al României.

Traian Băsescu este de părere că speculațiile conform cărora candidatura lui Mircea Diaconu este susținută de serviciile secrete și SRI sunt false. De asemenea, fostul președinte consideră că actorul este avid după putere: „Am văzut pasiunea speculațiilor. Este dorința de putere. Nu cred că l-a împins pe Mircea Diaconu Securitatea să candideze sau SRI. Pur și simplu, dorința sa de putere”.

  • „Sunt un candidat independent, susținut logistic de anumite formațiuni politice. Nu o să vedeți liderii acestora nicăieri în campania mea. Nu o să îi vedeți că se urcă, ei sau siglele lor, pe campania mea” – Mircea Diaconu
  • „Trebuie să muncim împreună pentru această candidatură” – Victor Ponta, președinte PRO România
  • Este nevoie de un candidat care să se adreseze tuturor românilor” – Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE
  • 70 de ani va împlini Mircea Diaconu pe 24 decembrie