News

Traian Băsescu intră în competiție cu Gabriela Firea și Nicușor Dan: ”Voi veni la București, am lăsat lucruri neterminate”

01.08.2020 | 19:37
Traian Băsescu intră în competiție cu Gabriela Firea și Nicușor Dan: ”Voi veni la București, am lăsat lucruri neterminate”
Traian Băsescu/ Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul președinte Traian Băsescu vrea să-și depună candidatura la postul de primar al Bucureștilor, după ce PMP a fost dat la o parte din înțelegerea între PNL și USR-PLUS privind desemnarea unor candidați comuni la Primăria Generală și primăriile de sector.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Traian Băsescu a spus că, în aceste circumstanțe, PMP  este nevoit să aibă candidați proprii la alegerile locale din București. Europarlamentarul a spus că-și dorește să fie candidatul partidului la Primăria Generală.

ADVERTISEMENT

În așteptarea unei soluții de alianță, PMP nu a demarat procedurile interne. Am făcut oferta către Eugen Tomac, vom declanșa procedurile interne și, foarte probabil, voi fi candidatul PMP pentru alegerile locale. Sunt hotărât să ajut PMP-ul în primul rând”, a declarat  Traian Băsescu.

Traian Băsescu acuză USR că-l sabotează pe Nicușor Dan

El s-a arătat dispus să renunțe la statutul de europarlamentar pentru a se întoarce la primăria pe care a mai condus-o în perioada 2000-2004. ”Dacă voi și câștiga alegerile, voi renunța la confortul și la banii calității de europarlamentar și voi veni la București. Am lăsat lucruri neterminate”, a spus Băsescu, precizând că partidul va lua o decizie finală în cursul săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la înțelegerea dintre liberali și USR-PLUS, Traian Băsescu a apreciat că acordul arată că USR nu-l vrea pe Nicușor Dan primar al Capitalei, motiv pentru care l-a privat deliberat pe acesta de susținerea electoratului  PMP din Capitală.

Este clar că asta e decizia USR-ului ca o opțiune care să nu permită câștigarea alegerilor de către Nicușor Dan. Totuși, PMP este un partid care a obținut în jurul a 10 procente în București la majoritatea alegerilor. Lipsa acestor procente îl va pune în dificultate pe Nicușor”, a spus fostul șef al statului.

Băsescu a spus că liberalii ar fi fost înclinați să încheie o alianță electorală la București și cu PMP, însă apropierea a  fost blocată de către cei de la USR.

ADVERTISEMENT

Nu au existat discuții cu USR. Discuțiile lui Tomac au fost numai cu Orban legat de participarea într-o alianță la alegerile din București. Orban a fost extrem de pozitiv tot timpul până vineri, când l-a anunțat pe Tomac că nu se poate (…) Tomac a discutat frecvent cu Nicușor Dan, care a fost un susținător al unei alianțe complete de dreapta. Dar Nicușor nu e un element de decizie în cadrul USR-ului în raport cu Barna”, a mai spus Traian Băsescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri