ADVERTISEMENT
News

Traian Băsescu își recunoaște înfrângerea la alegerile din Capitală: ”Nu mai sunt ce am fost”

Autor: Adrian Baciu | 22.09.2020 | 10:00
Traian Băsescu își recunoaște înfrângerea la alegerile din Capitală: ”Nu mai sunt ce am fost”
Traian Băsescu încurajează întreruperea transportului în comun pe timp de noapte. Foto: hepta.ro

Traian Băsescu, fost președinte al României și primar în Capitală, își recunoaște înfrângerea la alegerile locale care vor avea loc duminică, 27 septembrie.

ADVERTISEMENT

Timp de un deceniu cel mai important om din România, actualul europarlamentar a declarat că este conștient că nu mai are electoratul din anul 2000, când a devenit pentru prima dată primarul Bucureștiului.

În aceste condiții, candidatul PMP susține că la aceste alegeri vrea să câștige doar respect, în ciuda faptului că istoricul său electoral înregistrează victorii pe linie.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu, realist înainte de alegerile din Capitală: ”Șansele mele sunt minime”

Posibilitatea ca Traian Băsescu să revină la Primăria Capitalei în funcția de edil este extrem de scăzută. O spune chiar fostul primar general din București. Sincer și direct, europarlamentarul a declarat, într-un interviu pentru o publicație online, că prin participarea la scrutin vrea să câștige doar respect.

”Eu nu mai sunt ce am fost, știu asta foarte bine, dar nici nu sunt de lepădat. Au mizat că vom pune un candidat fantomă.

ADVERTISEMENT

Nu merge cu candidați de 2-4 % și am decis că atât timp cât mai am resursă politică să o utilizăm”, a declarat Traian Băsescu, acum candidat al Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Capitalei, într-un interviu acordat Spotmedia.

Băsescu mai spune că nu a intrat în această cursă electorală doar pentru a trage PMP în sondaje și susține că ”știe care e rezultatul alegerilor”.

ADVERTISEMENT

”Dacă era doar pentru partid, făceam anunțul, ieșeam la o emisiune sau două și cu asta basta. Dar mi-am găsit motivația. Este o șansă uriașă pentru mine ca la bunele și relele mandatelor mele să mai adaug ceva. Asta m-a mobilizat, mi-am găsit motivul pentru care merită să particip la această cursă cu tot ce pot.

Știu care e rezultatul alegerilor, îl intuiesc, pentru că nu mai am șansa votului pe om din 2000. Acum bucureștenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic. Deci șansele mele sunt minime. Dar pot să câștig respect prezentându-mă ca un profesionist”, a declarat Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT

Băsescu, previziuni sumbre despre Nicușor Dan

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a anticipat în urmă cu două zile că Alianţa PNL – USR-PLUS este pe punctul de a pierde alegerile în Capitală.

Fostul primar al Capitalei a lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban. Potrivit unui sondaj prezentat sâmbătă de Nicuşor Dan, Traian Băsescu ar avea 9%, iar distanţa dintre primii doi clasaţi este mai mică de 2 %, ceea ce înseamnă că dreapta pierde prin prezența fostului primar la alegeri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!