ADVERTISEMENT
News

Traian Băsescu laudă Guvernul Orban: ” Bravo. Prima acțiune făcută la timp”

Autor: Robert Cristea | 16.11.2020 | 15:22
Traian Băsescu laudă Guvernul Orban: ” Bravo. Prima acțiune făcută la timp”
Traian Băsescu laudă Guvernul Orban: ” Bravo. Prima acțiune făcută la timp”. Sursa foto: Mediafax

Traian Băsescu a trimis un mesaj de laudă la adresa guvernului condus de Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte a criticat în permanență acțiunile celor care se află la putere, dar de această dată a scris pe pagina de Facebook un compliment.

”Bravooooo! De la începutul pandemiei, prin trimiterea medicului-erou Cătălin Denciu de la Piatra Neamţ, afectat de arsuri grave, în Belgia, guvernul Orban reuşeşte prima acţiune făcută la timp”, a transmis Băsescu.

Traian Băsescu laudă Guvernul Orban

Medicul care a salvat vieți din secția de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamț are arsuri grave și a fost trimis în Belgia pentru îngrijire.

ADVERTISEMENT

Acest lucru l-a mulțumit pe Traian Basescu, care a ținut să precizeze, totuși, că este ”prima acțiune făcută la timp”.

Inițial, în primele ore ale tragediei, fostul președinte condamnase faptul că medicul era purtat din spital în spital.

”Orban! Acum! Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă. Singura soluţie este să-l trimiţi pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la sută din corp, cu un avion, direct în străinătate, în această noapte. Orban, nu uita şi asistenta medicală care are picioarele arse. PS-Cel mai apropiat aeroport este la Bacău (61 km) şi nu la Iaşi (131KM)”, transmisese Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT

Premierul a vorbit astăzi cu Ministrul Sănătății și a venit ,ulterior, cu precizări despre situația de la ATI din țară.

“Am discutat despre planul de verificări din secţiile de ATI. Am discutat foarte clar de urmărim. Urmărim, practic, conformitatea cu reglementările, fie că e vorba de Ordinul 1500 sau de alte reglementări referitoare la funcţionarea secţiilor de terapie intensivă. În urma acestor controale, o să existe un plan de conformare care va fi adus la cunoştinţa managerilor spitalelor. Orice lucrare de reparaţie, de achiziţii, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare”, a declarat premierul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT