„Traian Băsescu, mai bun ca prim-ministru decât să fie două mandate preşedinte”

Ionuţ Cataramă   
în Nicio categorie
19/11/2013, 08:31
„Traian Băsescu, mai bun ca prim-ministru decât să fie două mandate preşedinte”

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni seara că preşedintele Traian Băsescu putea să aibă un singur mandat ca şef al statului, iar apoi să devină prim-ministru, din această funcţie având capacitatea să facă „mai multă treabă”, informează Mediafax.
Crin Antonescu a vorbit şi despre opinia sa în legătură cu posibilitatea ca actualul şef al statului să devină premier. „Nu văd o ipoteză plauzibilă pentru domnul Băsescu prim-ministru. Aş putea să deplâng faptul că din ăştia zece ani cât a fost preşedinte mai bine avea numai un mandat de preşedinte şi după aia era prim-ministru, nu preşedinte, că poate ar fi făcut mai multă treabă, poate era mai bun de prim-ministru. Dar acum asta a fost soarta şi pentru domnia sa şi pentru noi”, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Acesta a mai precizat că Traian Băsescu îşi va încheia cariera politică la finalul mandatului prezidenţial, adăugând că actualul şef al statului şi-a jucat rolul istoric. „Traian Băsescu e un om care, atât cât va dori, nu va putea fi trecut cu vederea, dar după ce îşi va încheia mandatul, îşi va încheia în mod semnificativ cariera politică. Eu am răspuns, în momentul în care am fost întrebat dacă există vreo situaţie ipotetică să fie Traian Băsescu premier, că se poate. Sunt convins că Băsescu şi-a jucat rolul istoric. Domnul Lăzăroiu, care a oficializat această chestiune, chiar dacă ar câştiga prezidenţialele, tot nu îl poate pune pe Băsescu premier. E o majoritate acolo. Nu văd o ipoteză plauzibilă pentru domnul Băsescu premier. Se poate resemna”, a mai spus Crin Antonescu, la postul B1.
Sursa: Adevărul

Închide ×