News

Traian Băsescu, mesaj ferm despre prelungirea stării de alertă! „Eu mențineam până în 15 iunie starea de urgență”

14.06.2020 | 16:02
Traian Basescu mesaj ferm despre prelungirea starii de alerta Eu mentineam pana in 15 iunie starea de urgenta
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu a transmis un mesaj ferm despre prelungirea stării de alertă! Fostul președinte al României spune că dacă el ar mai fi condus țara ar fi păstrat starea de urgență până în 15 iunie.

Mai mult de atât, Băsescu a afirmat că nu era nevoie să se ridice starea de urgență ca anumite restricții să fie relaxate și că practic românii puteau primea mai multe libertăți.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul și-a explicat ideea, dar a precizat că pentru ca aceasta să funcționeze era nevoie de o implicare a tuturor politicienilor.

Traian Băsescu, mesaj ferm despre prelungirea stării de alertă!

„Dacă eram eu președinte, mențineam starea de urgență până în 15 iunie, oricât se supărau unii. Trebuiau să se implice toți, și politicienii să își asume să explice oamenilor de ce e nevoie  să avem stare de urgență, nu să îi lase doar pe specialiști”, a spus Băsescu la România TV.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima oară când Traian Băsescu surprinde în ultima perioadă. Acesta a avertizat într-o postare pe Facebook că parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării, iar dacă MAI continuă să rămână desprins de informaţia din teritoriu, e posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea intunericului sau să ne fie teamă să ne părăsim ziua locuinţa de frica spărgătorilor.

Traian Băsescu, semnal de alarmă legat de clanurile țigănești

”Dacă acum nu cerem şi nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu”, a scris acesta.

ADVERTISEMENT

”Peste şase luni va fi prea târziu! Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă.

Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe specializate, în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite. 

ADVERTISEMENT

Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine ,se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa”, a mai susținut fostul preşedinte.

 

ADVERTISEMENT