News

Traian Băsescu, nemulțumit de închiderea piețelor și a școlilor! Reacție fermă

08.11.2020 | 15:25
Traian Basescu nemultumit de inchiderea pietelor si a scolilor Reactie ferma
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al României, Traian Băsescu s-a arătat nemulțumit de închiderea piețelor și a școlilor! Deciziile anunțate de Klaus Iohannis și guvernul Orban se vor dovedi complet inutile în săptămânile următoare, cu risc major pentru sănătatea românilor, consideră europarlamentarul.

Mai mult de atât, Traian Băsescu a anunțat că ar fi vrut soluții radicale, nu „jumătăți de măsură”. Pentru fostul președinte, restricțiile impuse arată „incompetența”.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că deocamdată nu a văzut decât „metode de hărțuire a populație”, metode care în niciun caz nu vor aduce scăderea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

Traian Băsescu nu vrea piețe și școli închise!

„Peste o lună, după terminarea alegerilor, vor constata că jumătăţile de măsură nu dau rezultate. Au închis şcolile dar au lăsat deschis programul “after-school” şi holurile tribunalelor tixite de justiţiabili şi avocaţi;

ADVERTISEMENT

Au interzis deplasările pe timp de noapte dar au lăsat liber transportul public local pe timp de zi sau transportul feroviar de navetişti şi de lung parcurs în condiţiile în care sistemele de transport sunt principalul mijloc de împrăştiere a pandemiei;

Au lăsat farmaciile deschise dar nimeni nu spune ce medicamente trebuiesc administrate dacă ai o formă uşoară sau eşti autoimun la COVID-19 şi te tratezi acasă în izolare;

ADVERTISEMENT

Au lăsat deschise mall-urile şi hypermarket-urile, dar, cu o mare incompetenţă, închid pieţele agroalimentare distrugându-i pur şi simplu pe micii producători. Şi în cazul unor măsuri radicale, pieţele agroalimentare trebuie să rămână deschise dar supravegheate de poliţiile locale pentru respectarea regulilor.

Oare cât de incompetent trebuie să fii ca printr-o hotărâre guvernamentală să creezi toate aceste contradicţii?

ADVERTISEMENT

Jumătăţile de măsură nu vor rezolva problema creşterii numărului de îmbolnăviri, dar se transformă într-o hărţuire fără folos a populaţiei din cauza unor măsuri prost gândite”, a scris Traian Băsescu pe o rețea de socializare.

 

 

ADVERTISEMENT