News

Traian Băsescu nu a părăsit încă vila de protocol. “Au ținut să facă legi pentru mine”

Traian Băsescu încă nu a părăsit vila de protocol, după ce s-a stabilit că a colaborat cu Securitatea. Locuința trebuia eliberată încă de luni. Ce motiv invocă fostul președinte.
25.05.2022 | 13:29
Traian Basescu nu a parasit inca vila de protocol Au tinut sa faca legi pentru mine
De ce nu a părăsit încă Traian Băsescu vila de protocol. Sursa foto: Hepta, România Tv, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu încă nu s-a mutat din vila de protocol, din strada Gogol. Asta în condițiile în care termenul de evacuare, de 60 de zile, a expirat luni.

Traian Băsescu încă nu a părăsit vila din Gogol, deși a expirat termenul de evacuare. Ce motiv invocă fostul șef al statului

Întrebat miercuri, la ieșirea din locuință, când va părăsi vila din Gogol, fostul șef al statului a răbufnit. Le-a spus jurnaliștilor că va face acest lucru când apartamentul pe care l-a cumpărat va fi gata.

ADVERTISEMENT

De altfel, fostul președinte al României a ținut să critice clasa politică actuală, acuzând-o că a făcut legi contra lui.

 ”Nu știu, depinde…În primul rând, n-am semnat contractele pentru energie electrică, pentru gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun și cărțile undeva.

ADVERTISEMENT

Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de lași. Au ținut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică la interior.

Cât timp s-au înfruntat cu mine n-au fost în stare de nimic. După ce n-am mai fost activ în politica internă, și-au arătat vitejia. Bravi bărbați ai țării! E strâns aproape tot”, a declarat Traian Băsescu, precizând și că a primit o notificare de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.)

ADVERTISEMENT

Totodată, zilele trecute, Traian Băsescu spunea la un post TV că deja a achitat și prima rată la apartamentul cumpărat.

”Am plătit prima rată la apartament. Am contract de vânzare-cumpărare. Următoarele rate le voi plăti conform înțelegerii legate de scandența unor titluri de stat pe care le-am achiziționat cu mai mult timp în urmă.

ADVERTISEMENT

În niciun caz acel apartament nu este locuibil începând de mâine”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Cum a colaborat Traian Băsescu cu Securitatea

Traian Băsescu s-a mutat în vila din Gogol în anul 2015. Însă, în 2022, RA-APPS l-a înștiințat că trebuie să plece din casă, după ce ÎCCJ a stabilit că a colaborat cu Securitatea sub numele de Petrov.

Concret, în perioada comunistă, Traian Băsescu își dădea în vileag colegi de facultate și de serviciu, în schimbul unor ”activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”, potrivit CNSAS.

”În aceste condiții, atat titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.

În cazul în care părțile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spațiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române, conform dispozițiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”, a precizat RA-APPS, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT