Alegeri 2024

Traian Băsescu nu-l vede pe Mircea Geoană la Cotroceni. ”La vârsta lui, este imatur”

Fostul șef al statului nu-i dă nicio șansă la prezidențiale secretarului general adjunct al NATO. Traian Băsescu spune că Mircea Geoană este imatur
27.05.2024 | 09:13
Traian Basescu nul vede pe Mircea Geoana la Cotroceni La varsta lui este imatur
Traian Băsescu nu-i dă nicio șansă lui Mircea Geoană la prezidențiale Sursa foto: Ziarul Financiar
ADVERTISEMENT

Actualul europarlamentar PMP amintește că l-a învins pe fostul președinte al PSD în toate alegerile în care au fost adversari și că acesta din urmă nu are nicio șansă la prezidențiale, mai ales pe cont propriu.

Traian Băsescu nu-l vede pe Mircea Geoană la Cotroceni

Traian Băsescu mai spune că nu crede că social-democrații și liberalii vor avea un candidat comun pentru alegerile prezidențiale din septembrie.

ADVERTISEMENT

„Geoană, la vârsta lui, este imatur, este cum a spus un domn foarte inspirat la dumneavoastră în studio, nu este suficient de matur.

Prezidențialele sunt mai departe, ne apropiem de un moment extrem de important, păcăleala că PSD și PNL sunt împreună pentru stabilitate, faptul că sunt necinstiți, că acolo unde sunt primari de altă culoare, ex. USR, s-au coalizat ca să-i zboare, vor să creeze monopol de putere.

ADVERTISEMENT

Nu poți merge pe varianta ‘fac orice ca să nu ai bani de campanie’ și să spui că este democrație. Vă spun public, vor fi contestate alegerile pentru indisponibilizarea banilor pentru campanie la PMP.

Candidat comun PSD – PNL la prezidențiale? Nu cred. Spre deosebire de ei, mi-am făcut cariera singur. Nu am stat la ușa nimănui. Mircea Geoană nu a fost propunerea României pentru funcția de secretar general adjunct la NATO”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

ADVERTISEMENT

”L-am bătut de două ori”

În ce îl privește pe Geoană, Băsescu a mai declarat cu ceva vreme în urmă că „l-a bătut oriunde l-a prins” și că „pe cont propriu nu va intra în turul 2”.

„Este evident că va candida, marea problemă e dacă va găsi un partid pentru că individual, pe cont propriu, nu va reuși să câștige prezidențiale. Nu are mașinăria de partid și nu va intra în turul 2. (…)

ADVERTISEMENT

Pe Mircea Geoană l-am bătut de două ori. O dată la Primăria Capitalei, o dată la prezidențiale, îi știu povestea cum i s-au furat lui alegerile în 2009 pe care o repetă toți cei care au fost împotriva mea.

În 2009 era aliniată împotriva mea toată mass-media, excepție B1 TV. Toți erau împotriva mea și nu-și pot explica cum a funcționat criteriul că nimeni nu poate câștiga un război cu prea. Uite că se poate, în 2009 s-a demonstrat că se poate.

Nu avea cum să se fure alegerile în favoarea mea pentru că în secțiile de votare erau toate partidele reprezentate și toate erau împotriva mea, eu aveam unul singur. S-a dovedit că mie mi se furaseră câteva voturi la cele anulate.

Deci, povestea asta cu Geoană a câștigat în 2009 … Pe Geoană l-am bătut cum l-am prins. A fost o greșeală că după ce l-am bătut la Capitală, să se bage și la prezidențiale împotriva mea.

Nu aș aduce ca argument funcția importantă la NATO până când nu aș avea certitudinea că a fost propus statul român. Nu știu cine l-a propus, dar eu nu l-am propus. Nu cred că a fost propus de o instituție a statului român”, spunea Băsescu cu alt prilej.

ADVERTISEMENT