ADVERTISEMENT
News

Traian Băsescu pune tunurile pe Raed Arafat: „A distrus sistemul de salvare din România”

Autor: Bogdan Solomon | 29.03.2021 | 08:51
Traian Băsescu pune tunurile pe Raed Arafat: „A distrus sistemul de salvare din România”
Fostul președinte al României dă de pământ cu fondatorul SMURD. Sursa foto: Colaj Fanatik

Traian Băsescu a lansat, în direct la TV, un atac extrem de dur la adresa șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. „A distrus sistemul de salvare din România”, susține fostul președinte al României, trăgând, totodată, un semnal de alarmă asupra pregătirii precare a paramedicilor care intervin când se produc accidente.

ADVERTISEMENT

Nu au lipsit, însă, nici criticile la adresa măsurilor „fără sens” luate de autorități în încercarea de a stopa răspândirea virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul țării. În plus, președintele și premierul, cei care ar trebui, potrivit spuselor sale, să-și asume responsabilitatea pentru aceste decizii, preferă „să se ascundă”.

Îl lasă pe Arafat, care nu are responsabilitate pentru criză. El e doar un instrument în criză. Cei aleși trebuie să stea de vorbă cu populația! Ce autoritate i-a dat Constituția lui Arafat? Asta e lașitatea politicienilor!”, a mai spus europarlamentarul PMP la România TV.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu dă de pământ cu Raed Arafat

Arafat a distrus sistemul de salvare din România. La locul accidentelor ajung paramedici. Dacă cineva ar face o testare a acestora, mă tem că ne-am trezi cu un dezastru.

Aș atrage atenția asupra acestui aspect, asupra pregătirii acestora. Există și o expresie jurnalistică: paramedicii s-au chinuit”, a declarat Traian Băsescu, criticând apoi deciziile luate în ultima perioadă de cei aflați la putere.

ADVERTISEMENT

„Cât de prost trebuie să fii să deschizi școlile când vezi că Europa a intrat în valul 3, când tu ai deja 900 de oameni la Terapie Intensivă?

Și tu să relaxezi măsurile în 8 februarie. Cât trebuie să fii de lipsit de logică? Era clar că vine și la noi valul al treilea. S-au luat niște măsuri fără sens în această situație.

ADVERTISEMENT

Românului, când i se impun restricții, vor să-l vadă pe președinte, pe premier, pe cei pe care i-au ales. Nu se poate. În momente de crize, aleșii trebuie să-și asume dialogul și răspunderea.

Cine e prim-ministrul țării? Se numește Cîțu, da? Oamenii în stradă strigă ”Jos, Arafat”, care e subordonatul lui Cîțu. Unde e președintele? Cei de sus s-au ascuns și îl lasă pe Arafat, care nu are responsabilitate pentru criză, el e doar un instrument în criză.

ADVERTISEMENT

Responsabilitatea o au președintele și premierul. Avem niște responsabilități stabilite de Constituție. Cei aleși trebuie să stea de vorbă cu populația! Ce autoritate i-a dat Constituția lui Arafat? Asta e lașitatea politicienilor!”, a mai spus fostul președinte al României.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!