News

Traian Băsescu, pus la zid de PSD: ”Un turnător dovedit al Securității. E o demonstrație de ipocrizie”

14.06.2019 | 15:30
Traian Basescu pus la zid de PSD Un turnator dovedit al Securitatii E o demonstratie de ipocrizie

Beatrice Tudor, deputat al Partidului Social Democrat București acuză Partidul Mișcarea Populară (PMP) că trimite la europarlamentare un politician care a colaborat cu Securitatea și că, membrii acestui partid sunt ipocriți și își fac poze la Palatul Cotroceni.

Traian Băsescu, criticat dur de Beatrice Tudor, deputat PSD

Deputatul Partidului Social Democrat, Beatrice Tudor lansează acuzații extrem de dure la adresa lui Traian Băsescu, cât și asupra PMP, partid condus de Eugen Tomac. Femeia arată cu degetul spre membrii PMP care și-au făcut mândri fotografii la Palatul Cotroceni, după ce s-a semnat pactul inițiat de către președintele țării, Klaus Iohannis considerând că aceștia sunt ipocriți și nu își au locul în spațiu public.

„Am văzut cum un lider PMP își făcea poze, extrem de mândru, la Palatul Cotroceni, cu ocazia semnării pactului inițiat de către președintele Iohannis. Aceasta mi se pare culmea ipocriziei: PMP semnează cu mândrie un pact despre valorile europene ale României, în condițiile în care trimite drept europarlamentar un turnător dovedit al Securității, în persoana fostului președinte Traian Băsescu. Deci, acestea sunt, mai precis, valorile europene ale PMP. Este o demonstrație de ipocrizie și de oportunism politic”, spune Beatrice Tudor.

Totodată, deputatul PSD l-a criticat pe deputatul PMP, Marius Pașcan referindu-se aici la limbajul pe care l-a folosit acesta când a vorbit ultima dată despre premierul Viorica Dăncilă. Femeia este de părere că, deputatul PMP ar trebuie să-și ceară scuze în mod public de la Viorica Dăncilă, mai ales că acesta este membru în comisia pentru cultură. „Sunt la fel de șocată de tupeul PMP manifestat la Cotroceni, pe cât sunt de șocată de limbajul folosit de către deputatul Pașcan în cel mai recent comunicat al său împotriva doamnei premier Dăncilă. Cu atât mai descalificabil este gestul domnului Pașcan cu cât acesta este un membru al Comisiei pentru Cultură. Termenii comunicatului de presă, dintre care unii nu pot fi reproduși din motive de decență și igienă a limbajului, nu doar că îl descalifică pe domnul Pașcan, ca deputat, dar îl condamnă și ca un bărbat frustrat și violent, cel puțin la nivel de limbaj. Consider că domnul Pașcan îi este dator cu scuze publice doamnei premier Dăncilă”, a adăugat Beatrice Tudor.

PSD Beatrice Tudor acuzații dure PMP Traian Băsescu
Deputatul PSD, Beatrice Tudor îl acuză pe fostul președinte, Traian Băsescu că a colaborat cu Securitatea
Sursa foto: digi24.ro

Reacția lui Traian Băsescu după ce a fost acuzat că a colaborat cu Securitatea

Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat la Secția Contencios Administrativ Fiscal un dosar care îl are în prim-plan pe fostul președinte, Traian Băsescu. În data de 29 mai dosarul a fost deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, iar motivul acestuia este stabilirea calității de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. În acțiunea deschisă la Curtea de Apel se arată că, fostul președinte și-a turnat colegii și a fost colaborator al Securității, până în momentul în care a căzut regimul comunist.

În dosar apar documente de la SRI ȘI MApN. Să nu uităm că, Traian Băsescu a fost al treilea președinte post – decembrist. Acesta a ținut să precizeze că nu are cum să piardă procesul cu CNSAS: „Sunt acuzații fabricate pe lucruri incomplet luate în analiză”, au fost cuvintele fostului președinte de stat.