News

Traian Băsescu, reacţie după cazul presupuselor crime în serie din Caracal. Fostul preşedinte ia apărarea STS

26.07.2019 | 23:22
Traian Basescu reactie dupa cazul presupuselor crime in serie din Caracal Fostul presedinte ia apararea STS

Cazul cutremurător al presupuselor crime petrecute într-o comună din apropierea orașului Caracal, județul Olt, a șocat și revoltat, în egală măsură, întreaga țară, față de această tragedie neputând rămâne indiferent nici Traian Băsescu.

Traian Băsescu sare în apărarea STS după crima de la Caracal

Într-un interviu acordat recent, fostul președinte al României sare în apărarea reprezentanților Serviciului de Telecomunicații Speciale, considerați principalii vinovați pentru intervenția întârziată a oamenilor legii, întrucât le-ar fi indicat acestora locații eronate după apelurile disperate pe care fetița de 15 ani le-a efectuat la 112. Actualul europarlamentar al PMP consideră că STS nu putea furniza cu exactitate locul în care se afla telefonul Alexandrei.

Nu este caz de CSAT și cel mai grav este că nu poate fi amânat. În momentul de față, vă garantez că cei vinovați, dacă rămân pe anchetă, vor căuta vinovații în altă parte. Eu vă spun ceea ce știu: STS nu poate localiza decât pe baza datelor primite de la operatorii de telefonie mobilă”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

Cazul fetelor din Caracal date dispărute a șocat întreaga țară. Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
Cazul fetelor din Caracal date dispărute a șocat întreaga țară. Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Traian Băsescu pune tunurile pe Poliția Română

Totodată, fostul șef de stat lansează un atac dur asupra Poliției Române, considerând că oamenii legii ar fi trebuit să intervină de urgență, în loc să aștepte ca procurorul să elibereze mandatul de percheziție, conform procedurii. În plus, europarlamentarul laudă curajul fetiței de doar 15 ani, despre care susține că „s-a comportat extraordinar”.

Eu cred că aici poliția a greșit fundamental. Oare nu l-a dus capul pe niciun polițist să se ducă la o casă dărăpănată, cu doi câini lup și în curte are un service. Polițiștii de pe zonă știau foarte bine a cui era acasă. Eu vă spun foarte clar: în condițiile în care copilul țipa, striga, puteau intra că aveau acoperire legală și încă ceva: nu le-a făcut nimeni nimic când au mai intrat în case greșite. Copilul acela s-a comportat extraordinar! A reușit să ia un telefon, să dea detalii extrem de precise. Polițiștii sunt total nepregătiți, sunt efectiv neinstruiți.

Ce treabă are CSAT cu așa ceva? Nu vei găsi în lege ceva în zona asta. Pe mine nu m-ar fi lăsat inima să aștept până marți: azi îi bărbieream, tot azi îi și dădeam afară. Șeful Poliției trebuia chemat, șeful poliției Olt trebuia chemat și dați afară. Premierul, președintele trebuiau să-i cheme și tot azi să-i dea afară. Ei vor să protejeze poliția, în condițiile în care președintele țării știe că STS nu poate localiza cu precizie, dar cum să dai, tu, poliție, vina pe STS, când acel copil ți-a dat date precise de identificare. De data aceasta poliția nu poate fi apărată! Este incalificabil!” , a mai spus Traian Băsescu.