News

Traian Băsescu s-a vaccinat contra Covid-19 la Spitalul Militar „Carol Davila”. Video/Foto

16.01.2021 | 17:59
Traian Basescu sa vaccinat contra Covid19 la Spitalul Militar Carol Davila VideoFoto
ADVERTISEMENT

A venit rândul lui Traian Băsescu să se vaccineze împotriva Covid-19. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”.

Îmbrăcat lejer, relaxat, fostul președinte s-a prezentat sâmbătă pentru a administrarea primei doze a serului. Anterior, la aceeaşi unitate medicală se imunizaseră premierul Florin Cîţu şi şeful statului, Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul s-a vaccinat la ora 12:00 și momentul a fost transmis în direct de televiziuni. ”Obiectivul rămâne 10,4 milioane de români vaccinați până în septembrie”, a precizat Cîțu în conferința de presă susținută după vaccinare.

A venit rândul lui Traian Băsescu. Fostul președinte s-a vaccinat contra Covid-19

Foto: Facebook

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane şi pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, domnul Traian Băsescu, preşedintele României în perioada 2004 şi 2014, s-a imunizat împotriva COVID-19, în cursul acestei zile, la Centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila”, arată spitalul, într-o postare sâmbătă pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Tot sâmbătă, prim-ministrul Florin Cîţu s-a vaccinat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”. Premierul României a venit la centrul de vaccinare îmbrăcat cu un tricou inscripţionat cu mesajul „Împreună învingem pandemia”.

Florin Cîțu s-a vaccinat. Vineri a fost rândul președintelui Klaus Iohannis

“E o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, e eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție, ne vor scoate din pandemie”, a spus președintele după vaccinare.

ADVERTISEMENT

  S-a dat startul în etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Aproximativ 50.000 de români s-au programat în prima oră în care a funcţionat platforma, a transmis coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.