News

Traian Băsescu și soția sa se mută din vila de protocol RA-APPS. Decizia eliberării, luată cu două zile întârziere

Traian Băsescu a cedat. După somații și amenințări cu judecata, fostul președinte și soția sa se mută din vila de protocol a RA-APPS. Ei vor ajunge într-un apartament cumpărat recent.
03.06.2022 | 11:15
Traian Basescu si sotia sa se muta din vila de protocol RAAPPS Decizia eliberarii luata cu doua zile intarziere
Traian Băsescu și soția sa eliberează vila de protocol RA-APPS. Sursa foto: colaj Fanatik/ capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Mai multe mașini au ajuns joi seara și vineri dimineața la vila de protocol a fostului președinte din strada Gogol pentru a încărca ultimele lucruri ale cuplului Traian și Maria Băsescu.

Traian Băsescu și soția sa eliberează vila de protocol RA-APPS: ”M-am mutat de 10 ori la viața mea. Mă mai mult  o dată”

Traian Băsescu a luat decizia de a se muta în apartamentul pe care l-a cumpărat recent. Teoretic și legal, acesta trebuia să elibereze vila de protocol în urmă cu două zile.

ADVERTISEMENT

Vineri dimineață, două mașini au ajuns la vila de protocol a fostului președinte, notează Antena 3.

Anterior, joi seara, un reprezentant RA-APPS a venit la imobil, unde a fost întâmpinat de Maria Băsescu. Acesta a stat aici mai bine de o oră.

ADVERTISEMENT

După plecarea reprezentantului statului, o primă dubă a sosit la vilă unde a încărcat o parte din lucruri.

”Mă mut și azi, și mâine, și poimâine. Noi nu suntem proaspăt căsătoriți, să ne mutăm cu o furculiță și un cuier. Eu încerc să respect legea…

ADVERTISEMENT

M-am mutat de 10 ori la viața mea. Mă mai mut o dată. Practic, mi-au desființat cei 10 ani de președinție. Vreau să văd dacă parlamentul și toți lașii care nu m-au putut învinge cât am fost în activitate, îmi vor lua și brevetul de căpitan de cursă lungă, pentru că ei majoritatea dintre ei sunt muritori de foame, care nu au nicio ocupație.

Eu acum nu mai sunt un fost președinte al României, ci sunt un cetățean obișnuit”, a declarat Băsescu la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu trebuia să elibereze locuința de miercuri, 1 iunie

Traian Băsescu trebuia să elibereze vila de protocol încă de miercuri, 1 iunie, potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Acesta avusese primul termen de 60 de zile, termen care a expirat.

”Termenul de eliberare a imobilului – reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, transmis dlui. Traian Băsescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 01.06.2022.

În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului menționat, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozitiilor legale”, a transmis, marți, 31 mai, RA-APPS.

Reamintim că fostul șef de stat a pierdut dreptul de a folosi locuința de protocol imediat după ce judecătorii au decis că acesta a fost colaborator al Securității.

Unde se vor muta Traian și Maria Băsescu

Joi, cu o zi înainte de a elibera locuința de protocol, Băsescu dezvăluia, la Realitatea Plus, că și-a cumpărat deja un nou imobil.

”Mi-e foarte bine. Credeți-mă că nu am niciun regret personal după locuința de protocol, mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, așa că nu stau la mila statului român. Maria e oricum mulțumită, atât timp cât suntem împreună”, spunea fostul șef de la Cotroceni.

ADVERTISEMENT