News

Traian Băsescu știe de ce a fost demis Adrian Streinu-Cercel: „Cerea o politică contrară celor care conduc țara”

27.04.2020 | 00:04
Traian Basescu stie de ce a fost demis Adrian StreinuCercel Cerea o politica contrara celor care conduc tara
ADVERTISEMENT

Profesorul Adrian Streinu-Cercel este în centrul atenției în aceste zile, după ce a fost demis din funcția de președinte al Comisiei anti-Covid-19.

Băsescu știe de ce a fost demis Streinu-Cercel

Taberele sunt împărțite, unele voci fiind clar împotriva lui Streinu-Cercel, cum ar fi simpatizanții PNL și Guvernul Orban, altele considerând că Streinu-Cercel este o simplă victimă a sistemului.

ADVERTISEMENT

Pe această listă se trece și Traian Băsescu, fostul președinte al României. Băsescu a remarcat cum Streinu-Cercel a cerut o testare masivă a populației, însă guvernul PNL s-a opus.

Din 8.000 de testări într-o zi, 5.000 s-au îndreptat către oameni care deja au fost testaţi şi vindecaţi, deci ei au fost retestaţi. Testarea ar trebui să fie un lucru firesc, iar Cercel asta a vrut să facă în Bucureşti, o testare largă”, a explicat Băsescu la România TV.

ADVERTISEMENT

Băsescu a remarcat cum Streinu-Cercel va rămâne, totuși, conducătorul Institutului „Matei Balș” din București, pentru că este un adevărat profesionist, orice s-ar spune despre el.

Cercel rămâne directorul Institutului Matei Balş. Era la o comisie acolo care funcţionează temporar. Cercel a mai supărat şi altădată.tge

ADVERTISEMENT

Acum, în mod evident el fiind pe teoria că trebuiesc făcute testări mai multe, a intrat în coliziune cu cei care iau decizii. Că s-au implicat premierul şi preşedintele cu atacuri publice la un om de prestigiu cum este Cercel…

Trebuia înlăturat pentru că el cerea o politică contrară celor care conduc ţara în momentul de faţă. Cu cât ştim de mai puţini bolnavi, că mor la casa lor, treaba lor ce fac, dar nu îi avem în evidenţă să ne strice bilanţul”, a completat Băsescu.

ADVERTISEMENT

Locul profesorului Streinu-Cercel la șefia comisiei anti-Covid a fost luat de către Adriana Pistol, lider la Institutul Național de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT