News

Traian Băsescu știe modul în care Putin poate fi împiedicat să apese butonul nuclear

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a comentat ultimele declarații ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin. care duminică a plasat unitățile responsabile de capacitățile nucleare în stare de alertă maximă.
27.02.2022 | 21:56
Traian Basescu stie modul in care Putin poate fi impiedicat sa apese butonul nuclear
Băsescu și Putin, la SUMMITUL NATO organizat în 2008 la București. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu a reacționat după ce Putin a luat această decizie din cauza a ceea ce a numit ”sancțiunilor occidentale ilegitime”. Ne referim la sancțiunile economice dictate de puterile occidentale din cauza războiului purtat de Rusia în Ucraina.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți afla în update-ul ”Putin ordonă ca forțele de descurajare nucleară ale Rusiei să fie în alertă maximă”.

ADVERTISEMENT

Mă aștept ca la momentul critic, dacă s-ar pune problema folosirii armei nucleare, generalii să nu permită asta. Generalii nu par a fi nebuni, spre deosebire de Putin, care pare plecat de acasă.

Băsescu a identificat ce probleme are Putin

Un om care are sindromul puterii absolute dispune de butonul nuclear. Putin nu mai este responsabil, este un terorist.

ADVERTISEMENT

De 22 de ani conduce în mod absolut Rusia, cred că a pierdut contactul cu realitatea, cu lumea, cu orice.

Nu mai este realist cu acțiunile lui. Eu nu am crezut niciodată că va ocupa Ucraina. Este greu să ocupi o țară de dimensiunile Ucrainei și în niciun caz nu poți face asta în 48 de ore sau în 72.

ADVERTISEMENT

Armata Ucrainei pare foarte bine pregătită. Ce nu înțelege Putin. La o adică poți învinge o armată, dar nu poți fi învinge un popor.

Avem experiențe trăite de ambele părți, Afganistanul, Vietnanul. Ele arată că atunci când un popor luptă cu un invadator, nu are cum să fie înfrânt.

ADVERTISEMENT

Traian Băsescu i-a criticat și pe occidentali

Rusiei i s-au făcut permanent concesii și de aceea s-a ajuns aici. I s-au făcut numai concesii după Transnistria

Prietenii noștri occidentali erau mai mult tentați de business. Ei spuneau: Eh, a mai luat și Vladimir un petec, dar noi ne vedem de afaceri. Business as usual… (n.r. afaceri ca de obicei)

Dacă acum i se fac concesii, urmăm noi. Uitați-vă pe hartă”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Nu este prima dată când Traian Băsescu îl atacă pe Vladimir Putin în termeni foarte duri. În urmă cu o zi, fostul șef al statului spunea că Putin a făcut din Federaţia Rusă un stat terorist.

De asemenea, în urmă cu două zile, actualul europarlamentar avertiza Occidentul despre planurile liderului de la Kremlin. La acea vreme, Băsescu preciza că ” bătăușul de la Kremlin trebuie oprit”. El a mai spus că următoarea țintă a lui Putin poate fi o țară NATO.

 

 

ADVERTISEMENT