News

Traian Băsescu susține revenirea la serviciul militar obligatoriu: ”România nu ar rezista atacurilor la care e supusă Ucraina”

Serviciul militar obligatoriu este susținut și de fostul președinte al României, Traian Băsescu. Acesta spune că țara noastră nu ar face față unui atac străin.
03.06.2024 | 21:42
Traian Basescu sustine revenirea la serviciul militar obligatoriu Romania nu ar rezista atacurilor la care e supusa Ucraina
Serviciul militar obligatoriu ar trebui reintrodus, crede Traian Băsescu. Sursa foto: hepta.ro / MApN / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Invitat la un post de televiziune, Traian Băsescu a spus că serviciul militar obligatoriu ar trebui reintrodus de urgență în țara noastră. Fostul președinte spune că România nu ar rezistat mult timp unui posibil atac din exterior.

Serviciul militar obligatoriu ar trebui reintrodus, crede Traian Băsescu

La începutul acestui an, șeful Armatei Române, generalul Gheorghiță Vlad, a atras atenția asupra faptului că România are nevoie rapid de o nouă lege privind pregătirea populației pentru apărare.

ADVERTISEMENT

Imediat, șeful Asociației Ofițerilor în Rezervă, Virgil Bălăceanu, a spus că se poate ajunge din nou la armată obligatorie, în lipsa unei actualizări a legislației actuale din țara noastră.

În contextul amenințărilor tot mai serioase din est, acolo unde Rusia câștigă tot mai mult teren pe câmpul de luptă din Ucraina, vocile care cer revenirea la serviciul militar obligatoriu se înmulțesc.

ADVERTISEMENT

Președinte al României timp de 10 ani (2004-2014), Traian Băsescu trage un semnal de alarmă. El spune că Armata Română n-ar putea rezista unui atac similar celui din Ucraina.

În opinia acestuia, pentru o mai bună pregătire a capacităților defensive ale țării noastre, stagiul militar ar trebui să fie obligatoriu pentru tinerii până în 35 de ani.

ADVERTISEMENT

”Trebuie spus un lucru: stagiul militar nu este abolit în România. Corect, este suspendat prin lege, doar suspendat în 2007. Oricând se poate renunța la suspendarea la care ne dă dreptul legea.

Îi văd pe unii politicieni și unii militari că spun da, da. Să nu vă speriați că vă luăm doar 100 de zile. Vă dăm să mâncați, vă dăm pușcă, vă dăm haine, vă dăm ghete. La plecare vă dăm trei salarii.

ADVERTISEMENT

Eu le-aș spune dragi tineri, până la 35 de ani vă dau bocanci, vă dau pușcă, vă dau uniformă, vă dau uniformă, vă dau cască, vă dau raniță. Și un an de zile ne instruim să ne putem apăra țara”, spune Băsescu, pentru Euronews.

Băsescu: ”România nu ar rezista atacurilor la care e supusă Ucraina”

Traian Băsescu face o paralelă între situația în care se află acum Ucraina și un potențial atac extern asupra țării noastre. El spune că România nu ar face față unor ofensive inamice.

România e în următoarea situație conform Tratatului NATO, Tratatului Atlanticului de Nord, avem obligația să rezistăm trei luni singuri, singuri. Ori Armata Română n-ar putea rezista trei luni.

Este o realitate. România nu poate rezista la un atac de genul celor pe care le primește Ucraina în zona Harkov, să spunem, sau Donetk, sau Donbas, sau Lugansk. Nu poate rezista trei luni, pentru că nu are nici tehnica de luptă, nu are nici numărul de soldați, nu are nici muniția necesară să reziste”, a mai declarat Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”