Traian Băsescu, ţinta unui ATENTAT în anul 2006?!

SPP-ul a avut mult de furcă pentru a-i asigura protecţia lui Traian Băsescu în cei 10 ani de mandat ca preşedinte al României. Cel mai serios incident a fost o bombă artizanală plasată...
29.01.2015 | 10:33
Traian Basescu tinta unui ATENTAT in anul 2006
ADVERTISEMENT

SPP-ul a avut mult de furcă pentru a-i asigura protecţia lui Traian Băsescu în cei 10 ani de mandat ca preşedinte al României. Cel mai serios incident a fost o bombă artizanală plasată într-un hidrant la Focşani, în clădirea prefecturii, cu ocazia manifestaţiilor din 24 ianuarie 2006. Cum trăim într-o ţară neserioasă până la deriziune, bomba avea bateriile descărcate, deci atentatul nu a avut loc.

Incidentul se regăseşte şi în telegramele publicate de celebrul site WikiLeaks. De Ziua Unirii, pe 24 ianuarie 2006, SPP a descoperit o bombă artizanală, plasată într-un hidrant din prefectură. Bomba era suficient de puternică încât să-l ucidă pe preşedinte, în cazul în care ar fi fost detonată când acesta ar fi trecut pe lângă ea, însă avea bateriile desărcate atunci când a fost găsită de către SPP, cu o zi înaintea sosirii preşedintelui, relata pe atunci ziarul “Ziua”. Toţi angajaţii prefecturii au fost amprentaţi, însă nu a fost identificat atentatorul amator.

ADVERTISEMENT

Bomba din hidrant este menţionată şi în telegramele WikiLeaks, dar într-o variantă puţin diferită. Este vorba de un mail trimis la Stratfor de o studentă la Cluj, o anume Paula Nistor. “Preşedintele Băsescu a ajuns la 14:15 pentru a asista la ceremonia legată de Unirea Principatelor Române şi s-a întors repede la limuzina prezidenţială pentru a merge la Strasbourg. Deşi angajaţii prefecturii fuseseră instruiţi să nu scoată un cuvânt despre oamenii SPP ce umpluseră clădirea şi despre agitaţia din biroul prefectului cu câteva ore înainte de sosirea preşedintelui, unii dintre ei nu s-au abţinut să facă glume despre substanţa de pe mâinile lor, folosită pentru a li se lua amprentele”, se arată în scrisoarea trimisă la Stratfor.

Citeste mai mult pe RTV.NET