News

Traian Berbeceanu, acuzații grave la adresa unui membru PSD: În urmă cu 10 ani l-am arestat pentru proxenetism

27.11.2020 | 09:39
Traian Berbeceanu acuzatii grave la adresa unui membru PSD In urma cu 10 ani lam arestat pentru proxenetism
ADVERTISEMENT

Traian Berbeceanu lansează acuzații extrem de grave la adresa unui membru PSD, despre care spune că a fost ales consilier local într-un oraș, la 10 ani după ce a fost arestat pentru proxenetism.

Prefectul Capitalei a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care susţine că Bogdan Petru Tiberiu, consilier local în orașul Geoagiu, din partea PSD, fost condamnat pentru proxenetism şi constituire de grup infracţional organizat, a fost ales în comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, alegerea acestuia în funcția publică amintită este cu atât mai revoltătoare cu cât s-a făcut chiar pe 25 noiembrie, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Traian Berbeceanu lansează acuzații grave la adresa unui consilier PSD

Într-un mesaj postat în spațiul online, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, povesteşte că unul dintre noii consilieri locali din Geoagiu (județul Hunedoara) a fost arestat în urmă cu 10 ani, fiind condamnat patru ani cu executare pentru proxenetism.

ADVERTISEMENT

”În urmă cu mai bine de zece ani, împreună cu echipa BCCO Alba Iulia, structură de elită pe care o conduceam la acea dată, am organizat una dintre cele mai laborioase și spectaculoase acțiuni, codificată „El Paso”, desfășurată la nivel național, pentru destructurarea unei grupări infracționale care avea ca preocupări traficul de minori, traficul de persoane, proxenetismul și prostituția.

Din gruparea infracțională, care numără peste 80 de persoane care acționau în România, Germania, Spania, Italia și Franța, făcea parte și Bogdan Petru Tiberiu, cercetat în stare de arest și condamnat la o pedeapsă de vreo 4 ani închisoare pentru proxenetism. Definitiv.

ADVERTISEMENT

La acea dată am identificat și vreo 40 de victime ale grupării, unele minore. După 10 ani, Bogdan Petru Tiberiu a ajuns consilier local al orașului Geoagiu, fiind ales pe listele PSD. Dar nu asta este surpriza!

În ședința de ieri a consiliului local, în ziua în care întregul mapamond a celebrat “Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, același PSD l-a propus și a votat pentru ca Bogdan Petru Tiberiu să facă parte din “Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”.

ADVERTISEMENT

Dacă nu el, atunci cine? Dacă nu ieri, atunci când?”, a scris Traian Berbeceanu pe contul său de Facebook.

Consilierul condamnat pentru proxenetism, validat în această săptămână

Pe 12 ianuarie 2010, DIICOT anunța printr-un comunicat de presă că: ”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba, B.T. Sibiu şi B.T. Hunedoara, împreună cu ofiţeri din cadrul B.C.C.O. Alba şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de persoane în scopul exploatării sexuale, care acţiona atât pe teritoriul României, cât şi transfrontalier, pe teritoriul Germaniei şi Italiei”.

Ulterior, pe data de 3 iunie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție, i-a condamnat definitv la 4 ani de închisoare pe membrii grupului, printre care s-a aflat și Bogdan Petru Tiberiu, scrie Hunedoara Liberă.

Miercuri, 25 noiembrie, același Bogdan Petru Tiberiu a depus jurământul pentru postul de consilier în Geoagiu, fiind de asemenea ales, cu 9 voturi pentru și 4 împotrivă, ca reprezentant al Consiliului Local în cadrul Comisiei de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar de la Liceul Agricol Tehnologic Geoagiu.

ADVERTISEMENT