News

Traian Berbeceanu, ironic după boicotul anunţat de români: “Decât să mergi la schi în Austria, mai bine mai pui 1000 de euro și mergi în Poiana Brașov”

Tot mai mulți români au anunțat că sunt gata să renunțe la vacanța de schi din Austria, și comentează cu ironie opțiunile din România
10.12.2022 | 12:10
Traian Berbeceanu ironic dupa boicotul anuntat de romani Decat sa mergi la schi in Austria mai bine mai pui 1000 de euro si mergi in Poiana Brasov
Traian Berbeceanu, ironii pe marginea boicotului Austriei. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul prefect al Capitalei și fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a comentat cu ironie apelul românilor de a boicota stațiunile de schi din Austria după votul negativ de joi privind aderarea României la Schengen.

Ironii cu privire la Poiana Brașov

Refuzul Austriei de joi din Consiliul JAI de a accepta aderarea României la spațiul Schengen a dat naștere unui întreg val de apel pentru boicotarea firmelor austriece ce operează în țara noastră. Au fost vizate atât băncile cu capital austriac, producătorii de petrol dar și produsele austriece. Un apel aparte a fost însă și acela ca românii să renunțe în acest an la vacanțele din stațiunile de schi din Austria, apelul venind atât din partea oamenilor pe rețelele de socializare cât chiar și din partea ministrului turismului, care le-a recomandat românilor să-și anuleze concediile acolo.

ADVERTISEMENT

Fostul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, a comentat cu ironie acest ultim apel, făcând referire la prețurile mari practicate în Poiana Brașov.

„Decât să mergi la schi în Austria mai bine mai pui 1.000 euro și mergi în Poiana Brașov”, a scris pe Facebook fostul polițist.

ADVERTISEMENT

Un internaut i-a subliniat că cu 1.000 de euro poți să mergi la Brașov doar dacă nu îți iei cazare. „Păi mergi să dormi sau să schiezi?”, i-a răspuns Berbeceanu.

„Exact. Și petreci și timp de calitate cu familia în coloană, în mașină, ore întregi, visând la inghesuiala de pe pârtie”, a comentat cu ironie o altă persoană.

ADVERTISEMENT

Merg românii până la capăt cu boicotul?

Au existat și voci care au susținut că acest boicot nu se va dovedi eficient, și că atingerea obiectivului Schengen se poate face doar prin muncă serioasă. Liderul Reper, Dacian Cioloș, a fost unul dintre cei care au susținut că tema boicotului se va dovedi ineficientă.

„Calm si de la capăt. Avem de muncit. Nu gălăgia și nu boicotul cu pârtia de schi sunt soluția, ci acțiunea calculată, strategia, perseverența, viziunea politică. O să avem ocazia să răspundem la ce s-a întâmplat astăzi, dar nu înfierbântați, ci calm și precis”, a scris pe Facebook, Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT

De altfel, într-o postare pe Facebook, analistul politic Sorin Ioniță a comentat și el subiectul făcând aluzie la președintele Iohannis, cel care nu a ieșit public să comenteze eșecul Schengen, știut fiind că este un pasionat al acestui sport.

„Ar boicota el Austria dar, vezi bine, are bilete deja luate din vară ca să prindă camera aia mişto cu vedere spre lac pe care n-a prins-o anul trecut, deci asta e, frate, mai strigă vreo două zile şi după aia începe să împacheteze”, a scris acesta pe Facebook.

Sociologul Gelu Duminică, cel care a anunțat că nu susține această campanie de boicot pe motiv că sunt afectați românii care lucrează la companiile cu capital austriac, este de părere că populația nu va merge până la capăt cu acest boicot, fiind doar o postură de bravură.

„O să boicotăm la fel de tare cum am boicotat și produsele rusești. Pe internet nu ne doare mâna să scriem, dar de la a spune până la a face este cale lungă”, a declarat Gelu Duminică pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT