News

Traian Berbeceanu, prima reacție după ce a fost eliberat din funcția de prefect: „Plec din funcția asta cu fruntea sus”

03.03.2021 | 20:14
Traian Berbeceanu prima reactie dupa ce a fost eliberat din functia de prefect Plec din functia asta cu fruntea sus
ADVERTISEMENT

Traian Berbeceanu a fost înlocuit din funcția de prefect al Capitalei. El a explicat că decizia este una politică, dar că își părăsește poziția cu fruntea sus.

Fostul prefect al Bucureștiului era pregătit pentru părăsirea fotoliului de prefect încă din momentul împărțirii posturilor în Coaliție. El a explicat și atunci că decizia este politică, normală.

ADVERTISEMENT

Cel care l-a contrazis la momentul respectiv a fost chiar liderul PLUS, Dacian Cioloș. El este și cel care a hotărât schimbarea prefectului acum, punând în funcție unul dintre oamenii de încredere.

Traian Berbeceanu, prima reacție după ce a fost eliberat din funcția de prefect: „Plec din funcția asta cu fruntea sus”

„Este o decizie politică. Așa cum am fost numit, pot să fiu și eliberat”, a spus Traian Berbeceanu pentru Bugetul.ro.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă consideră că i s-a făcut o nedreptate, fostul prefect a explicat că nu e cazul: „Nici vorbă! Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni și că plec din funcția asta cu fruntea sus.”

Anunțul eliberării din funcție a prefectului Capitalei a venit miercuri, la finalul ședinței de Guvern. Cel care a dat vestea a fost premierul Florin Cîțu: „a fost eliberat din funcție domnul Traian Berbeceanu. Nu a fost încă făcută nominalizarea pentru municipiul București. Capitala va fi condusă de unul dintre subprefecți.”

ADVERTISEMENT

Cel care i-a luat locul la cârma Bucureștiului este președintele PLUS Sector 6, Alin Stoica. Solicitarea înlocuirii a venit de la partidul condus de Dacian Cioloș.

Cu o lună în urmă, în momentul împărțirii posturilor de prefect, Traian Berbeceanu, susținut de Partidul Național Liberal, anunța pe Facebook că nu o să mai dețină funcția respectivă. El era convins că o să fie înlocuit cu un reprezentant USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

Cel care l-a contrazis atunci a fost chiar Dacian Cioloș, spunând că se va lua în considerare meritocrația: „situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți, care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate. Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia.”

ADVERTISEMENT