News

Tramvai fără vatman, accident grav în Timișoara! Cum a fost posibil așa ceva. VIDEO

10.04.2019 | 18:25
Tramvai fără vatman, accident grav în Timișoara!

Un tramvai a mers fără vatman, miercuri, în Timișoara. În trasportul în comun nu se afla niciun călător, pentru că toți au coborât după ce tensiunea a picat. Cu toate acestea, tramvaiul a continuat să circule, fără vatman.

Un tramvai a circulat fără vatman, miercuri, în Timișoara

Garnitura a mers

aproximativ 300 de metri, a avariat două mașini și s-a oprit într-un alt tramvai. Conform reprezentanților Societății de Transport Public Timișoara, vatmanul tramvaiului, o femeie în vârstă de 54 de ani, a coborât, la intersecția străzilor Circumvalațiunii, Brediceanu și Bogdăneștilor, după ce a întrerupt energia electrică, așa că tramvaiul s-a oprit.

După ce a coborât să vadă ce se petrece, tensiunea a revenit. Femeia a uitat să tragă frâna hidraulică, așa că garnitura a pornit singură din loc, tramvaiul a rulat pe o porțiune de aproape 300 de metri și s-a oprit la două stații distanță.

Tramvai fără vatman, accident grav în Timișoara! Cum a fost posibil așa ceva
După ce a revenit tensiunea, tramvaiul a început să circule singur

A fost întocmit un dosar penal

Pe traseu, garnitura a lovit alte două mașini și s-a oprit într-un alt tramvai, care circula pe linia 7, ce era oprit în stația Balt Verde. Potrivit opiniatimisoara.ro, vatmanul cele de-a doua garanituri era tot o femeie, care a fost rănită ușor, iar un călător, pe care îl transporta, s-a ales cu vânătăi și zgârieturi. La fața locului au intervenit mai multe echipe ale societății de transport public Timișoara, iar incidentul este acum cercetat de polițiști, care fac verificări pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

„O femeie în vârsta de 54 de ani nu a asigurat corespunzător tramvaiul pe care îl conducea la coborârea din acesta, moment în care garnitura a pornit din loc și a acroșat două autoturisme. Tramvaiul s-a oprit după ce a lovit o altă garnitură, condusă de o altă femeie în vârstă de 38 de ani. În urma impactului, cea de-a doua vatmaniță, dar și un pasager în vârstă de 47 de ani au fost răniți ușor. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat oficialii IPJ Timiș.