ADVERTISEMENT
News

Tramvai lovit de trăsnet în Craiova. Vatmanul a sărit din vehiculul în flăcări

Un tramvai a fost lovit de trăsnet în Craiova. Vatmanul a reușit să se salveze.
Autor: Andreea Marin | 27.05.2021 | 13:47
Tramvai lovit de trăsnet în Craiova. Vatmanul a sărit din vehiculul în flăcări
Tramvai lovit de trăsnet în Craiova.Sursa foto: Facebook

Un tramvai a fost lovit de un trăsnet chiar în mers, în Craiova. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, pentru că nu se mai aflau călători în vehicul în momentul în care a avut loc incidentul.

ADVERTISEMENT

Tramvai lovit de trăsnet în Craiova

Evenimentul a avut loc joi, după ora prânzului. Tramvaiul a luat foc după ce a fost lovit în plin de un trăsnet. Vehiculul se întoarcea pe traseu, la ieșirea din orașul Craiova.

Trăsnetul a lovit la mijlocul tramvaiului, iar de acolo flăcările au izbucnit peste tot.

Pentru a stinge focul, la fața locului au intervenit pompierii de la ISU Dolj. Regia locală de transport din Craiova a mai transmis că circulația celorlalte tramvaie nu a fost afectată de acest incident.

„Astăzi, in jurul orei 12:50, ca urmare a unui fenomen meteorologic (descărcare electrică), tramvaiul KT4D, având numărul de înmatriculare 106, a luat foc în staţia CLF.  

ADVERTISEMENT

Evenimentul s-a produs după ce toţi călătorii debarcaseră. ISU Dolj a intervenit la stingerea incendiului, programul de circulaţie al tramvaielor nefiind afectat!“, a transmis regia locală de transport.

Vatmanul a reușit să se salveze în ultima clipă

Vatmanul a reușit să se salveze și pagubele au fost doar materiale, după cum au transmis pompierii aflați la fața locului.

Directorul RAT Craiova, Marcel Tănăsescu, a declarat că motivul incendiului a fost un trăsnet care a lovit vehiculul, transmite Gazeta de Sud.

ADVERTISEMENT

Aceștia au explicat că motivul pentru care a luat foc tramvaiul a fost un scurtcircuit electric. De asemenea, ei au mai specificat că vehiculul a ars în proporție de 70%.

„Au ars materiale combustibile din componenta tramvaiului in proportie de 70%. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric”, au spus pompierii.

ADVERTISEMENT

Pentru a se putea interveni în siguranță în această situație, curentul electric din zonă a fost tăiat.

Ploi cu fulgere și tunete în Craiova

Acest eveniment a avut loc în contextul în care, în Craiova, cantitatea de precipitații a fost una foarte mare, iar ploaia a fost însoțită de descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Mai mulți șoferi au fost surprinși în trafic de ploaia abundentă și unii chiar au rămas cu mașinile complet blocate pe stradă din cauza acesteia. Tot fenomenele meteo extreme au provocat acest incident.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!