News

Tramvaiele noi cumpărate de Primăria Capitalei, scoase din depou după şase luni. Când vor fi puse în circulaţie

Primăria Capitalei scoate din depou tramvaiele noi. Nicuşor Dan a anunţat punerea pe şine a garniturilor sosite în vară de la Arad
07.12.2022 | 13:03
Tramvaiele noi cumparate de Primaria Capitalei scoase din depou dupa sase luni Cand vor fi puse in circulatie
Noile tramvaie intră pe traseu în câteva zile Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicuşor Dan a anunţat miercuri că tramvaiele livrate în luna iunie de Astra Arad au fost catalogate de Comisia de recepţie ca fiind conforme şi respectând cerinţele din caietul de sarcini, astfel că noile garnituri sunt gata să iasă pe traseu.

Noile tramvaie vor circula pe 8 linii

Primăria Capitalei a semnat în mai 2021 contractul cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, din bani europeni. Primele dintre ele au sosit în luna iunie, dar de aproape şase luni au aşteaptat să li se facă recepţia.

ADVERTISEMENT

Şfârşitul aşteptării a fost anunţat miercuri, de primarul Nicuşor Dan. “Comisia de Recepţie a terminat evaluarea documentelor şi a decis că tramvaiele livrate de Astra Arad sunt conforme şi respectă cerinţele din caietul de sarcini. În câteva zile, cele 15 tramvaie vor fi puse în circulaţie”, a scris primarul Capitalei, pe Facebook.

La semnarea contractului de achiziţie, Adrian Criț, directorul general al STB, declara că noile tramvaie vor putea fi folosite pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55.

ADVERTISEMENT

Noua garnitură de tramvaie Imperio este produsă la fabrica Astra Vagoane Călători Arad, are o lungime de 36 metri şi o capacitate totală de 322 de locuri, dintre care 56 pe scaune, precum şi un loc special amenajat pentru fotoliile rulante şi landourile pentru copii.

De asemenea, tramvaiele sunt dotate cu cinci uşi duble, cu sistem antistrivire, ceea ce asigură transferul uşor al călătorilor la urcare şi coborâre, fără obstacole sau zone înguste în dreptul uşilor de acces.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al confortului, acestea au dotări, precum: echipament de climatizare destinat asigurării aerului condiţionat/încălzirii atât în salonul de călători, cât şi la postul de conducere, salonul iluminat în tehnologie LED, sistem de informare vizuală şi auditivă în tehnologie LED/LCD, afişaje de traseu exterioare şi indicatoare pentru avizare staţii cu LED-uri, monitoare extrawide pentru afişarea traseului şi a staţiilor, respectiv Wi-Fi gratuit pentru călători.