Tramvaiul 41 nu va circula în weekendurile din septembrie

Bogdan Solomon   
în HotNews
12/09/2019, 14:56
Tramvaiul 41 nu va circula în weekendurile din septembrie
Circulația Tramvaiului 41, întreruptă în zilele de weekend. Sursa foto: adevarul.ro

Tramvaiul 41 din Capitală nu va circula în weekendurile rămase din luna septembrie, ca urmare a lucrărilor desfășurate la suprastructura podului peste Șoseaua Virtuții. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de joi, prin intermediul unui comunicat transmis de Societatea de Transport București.

Circulația Tramvaiului 41 a fost suspendată în weekendurile din septembrie

Totodată, pentru finalizarea lucrărilor desfășurate în zona aflată deasupra traseului liniei tramvaiului 41, acesta va circula de luni până vineri, doar până la orele 23:00. Situația va persista până la sfârșitul lunii septembrie.

Constructorul acestui proiect trebuie să asigure, în continuare, condiţiile de lucru în siguranţă şi fără riscuri. Prin urmare, se impune suspendarea circulaţiei tramvaielor din această linie, în următoarele trei săptămâni, în zilele de weekend: 14 -15 septembrie, 21 – 22 septembrie, 28 – 29 septembrie 2019. Totodată, de luni până vineri, până la sfârşitul lunii septembrie 2019, tramvaiele liniei 41 vor circula doar până la orele 23.00”, se arată în comunicatul dat publicității de reprezentanții STB. Pentru asigurarea transportului în zonă, compania care operează rețeaua de transporturi publice din București anunţă că va suplimenta cu un număr de 20 de autobuze parcul liniilor navetă deja existente, respectiv 641 şi 642 şi, în plus, vor fi suplimentate liniile de tramvai 47, 1 şi 10, care converg în zona traseului liniei 41, cu un număr de 19 vagoane.

 STB întrerupe circulația Tramvaiului 41. Sursa foto: stirileprotv.ro
STB întrerupe circulația Tramvaiului 41. Sursa foto: stirileprotv.ro

Un controlor STB, plătit cu 2.000 de lei pe lună

În altă ordine de idei, meseria de controlor STB, criticată de mulți, mai ales din cauza amenzilor, rămâne una destul de bine plătită. În momentul de față, corpul de control al Societății de Transport București (STB) însumează 300 de controlori, oameni care se asigură în permanență ca locuitorii Capitalei să aibă legitimații de călătorie de fiecare dată când circulă cu autobuzele sau tramvaiele din oraș.

Potrivit datelor oficiale, salariul net al unui controlor variază între 2.000 și 2.300 de lei lunar. Aceștia sunt obligați să îndeplinească, însă, o anumită normă de amenzi aplicate în fiecare zi, motiv pentru care au înmulțit controalele și, în același timp, abuzurile, potrivit bucureștenilor.

 

Închide ×