News

Tramvaiul 41 nu va mai circula timp de mai multe zile. Ce soluție a găsit STB pentru călători

Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au anunțat că linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar din cauza unor lucrări.
28.09.2022 | 16:11
Tramvaiul 41 nu va mai circula timp de mai multe zile Ce solutie a gasit STB pentru calatori
Călătorii afectați de suspendarea temporară a liniei de tramvai 41 vor putea circula cu linia-navetă 641. Foto: STB
ADVERTISEMENT

Pentru a veni în sprijinul călătorilor, Primăria Sectorului 6 și Societatea de Transport București au încheiat un acord pentru înființarea liniei-navetă 641, care va circula pe același traseu pe care îl avea și tramvaiul 41.

Tramvaiul 41 va circula din nou la 6 octombrie

Astfel, vineri, 30 sepembrie, de la ora 21:00, tramvaiul 41 nu va mai circula între Piața Presei și Ghencea. În această zi vor începe lucrările la calea de rulare a liniei de tramvai.

ADVERTISEMENT

Finalul acestora a fost programat pentru data de 6 octombrie, la ora 4:00. În același context, reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au anunțat că lucrările de la intersecția Brașov cu Drumul Taberei vor fi terminate curând.

Conform b365.ro, autoritățile locale din Sectorul 6 au transmis că în ultimele luni au luat legătura cu reprezentanții Metrorex. Discuțiile au vizat firmele de construcții și grăbirea lucrărilor din intersecția amintită înainte de venirea iernii.

ADVERTISEMENT

Amintim că în urmă cu două luni Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti începea lucrările de modernizare la peroanele liniei de tramvai 41 de la staţia Braşov. În același context, era anunțată execuţia peroanelor staţiei Orşova.

Lucrări de modernizare a peroanelor

La acea vreme, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, preciza că în graficul lucrările erau incluse și peroanele staţiilor Agronomiei, Parc Drumul Taberei şi Caşin.

ADVERTISEMENT

Edilul îi mai anunța pe bucureșteni că din cuza lucrărilor, tramvaiele nu vor opri în staţiile amintite mai sus. Modernizarea celor 14 peroane de pe linia tramvaiului 41 s-a făcut pentru adaptarea la noile tramvaie Imperio produse de Astra Vagoane.

Valoare acestui contract: aproximativ 4.500.000 de lei fără TVA. În ceea ce privește durata de execuţie a lucrărilor, ea a fost fixată la patru luni, plus încă două pentru recepţie.

ADVERTISEMENT

Odată cu lucrările de extindere a peroanelor au fost îmbunătățile și condițiile de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, au fost instalate garduri de protecţie pentru călători, semne de circulaţie şi mobilier urban. Linia de tramvai 41 este una dintre cele mai importante linii de tramvai din București.

 

ADVERTISEMENT
Tags: